Az amerikai és a budapesti mozik bevétele és látogatottsága egyaránt elmarad a tavalyitól. Az USA-ban egy 25 éves horrorfilm remake-je tudta még valamelyest fellelkesíteni a mozirajongókat. A magyarok továbbra is a vígjátékokra esküsznek, de csak azokra, amelyekben Jessica Simpson nem szerepel.

Az amerikai mozibevételi listán a The Fog című horror-remake második helyre szorította vissza Wallace-t, Gromitot és a Veteménylényt. John Carpenter leprás-zombis horrorjának újrájából a forgalmazó nem rendezett a sajtó számára premier előtti vetítéseket, ami általában azt jelzi, hogy lehúzó kritikákra számítanak. Ennek ellenére a horror-rajongók nem hagyták cserben az alkotókat, és 11,8 millió dolláros bevételt produkáltak.

A második helyen álló Wallace & Gromit és az Elvetemült Veteménylény a bemutató második hetében összesen már 33,1 millió dollárnál tart. A pocskondiázó kritikák ellenére Cameron Crowe romantikus komédiája, az Elizabethtown 10,6 millió dolláros bevétellel harmadik helyen végzett a bemutató hétvégéjén. Úgy tűnik, Orlando Bloom és Kirsten Dunst rajongói a tényekre fittyet hányva bevállalták a mozit.

Negyedik helyen tartja magát a Légcsavar Jodie Fosterrel, amely már a meghaladta a 70 millió dolláros összbevételt. Ötödik a múlt heti bronzérmes: az Egy cipőben Cameron Diazzal és Toni Collette-tel. A hétvége nagy pofára esése a Domino című akciófilm Keira Knightleyval a főszerepben, amely mindössze 4,7 millió dollárt kalapozott össze a kasszáknál, és ezzel messze alulmúlta a várakozásokat.

Összességében gyenge hétvégét zárt az amerikai mozibiznisz, a hétvége összbevétele (72,2 millió dollár) 18%-kal maradt el a tavaly ilyenkoritól, és ezt az összeget 10%-kal kevesebb mozilátogató hozta össze. A lanyha teljesítmény valószínűleg annak a következménye, hogy sokan otthonmaradtak a hétvégi baseball közvetítéseket nézni.

Budapesten szokás szerint még különleges hétvégi tévéműsorra sem volt szükség ahhoz, hogy a lakosság otthon maradjon, avagy más programot találjon magának mozizás helyett: 27%-kal kevesebben mentek moziba ezen a hétvégén, mint tavaly ugyanekkor.

A Hazárd megye lordjai, főszerepben a legendásan ostoba Jessica Simpsonnal, a butafejű Johnny Knoxville-lel és Seann William Scottal szépen megbukott, és egyben bizonyságot tett a magyar nézők jó ízléséről: a negyedik helyen álló idétlenséget 5119-en tekintették meg a hétvégén, pontosan 20 fővel kevesebben, mint a második hetében járó Jarmusch-filmet, a bevételt tekintve ötödik helyet elfoglaló Hervadó virágok-at.

Az első két helyen nem történt változás a múlt hét óta: a listavezető továbbra is a 40 éves szűz, amely 35 500 nézőnél tart, mögötte kajtatnak az ünneplő ünneprontók mintegy 700 000 forinttal és ezer nézővel lemaradva. A lordok gyér teljesítményének következtében A szállító 2 a múlt heti negyedik helyről visszakúszott a top 3-ba; a filmre összesen már több mint 55 ezren voltak kíváncsiak.