Napjaink anyagi szempontból egyik legsikeresebb amerikai rendezője, Gore Verbinski új műfajjal kísérletezik: a horrorrajongókat elbűvölő japán remake, A kör, és A Karib-tenger kalózai után egy vígjátékba oltott drámát rendezett Nicolas Cage főszereplésével.

Az időjós (The Weather Man) családi film, a főszereplő jókora életközépi válságával a középpontban. David Spritz (Cage) az egyik chicagói televízió időjárás-jelentésének bemondója, akinek minden a lehető legjobban alakul a munkája terén, ám a magánélete kész csőd. Családja szétesett, reménytelennek tűnő kísérleteket tesz rá, hogy helyrehozza a kapcsolatát a volt feleségével és ismét közel kerüljön a gyerekeihez. Beteg édesapja - akit Michael Caine alakít - sikeres író és remek családapa, akihez úgy tűnik, David sosem lesz képes felérni.

A hollywoodi szokások szerint szabályosan lekerekített filmben az időjárást az alkotók a sors kiszámíthatatlanságának szimbólumaként használják. A bölcs apa szájába adott mondanivaló, amely a történet végére kibontakozik, hogy meg kell tanulnunk elfogadni magunkat olyannak, amilyenek vagyunk és együtt élni azzal, hogy bizonyos dolgok fölött nem rendelkezünk befolyással.

A filmet ezen a héten mutatják be az Egyesült Államokban, hozzánk a tervek szerint jövő év március 2-án érkezik. Az Iggy Pop Passenger című számával aláfestett szórakoztató előzetes megtekinthető az interneten.