Alig másfél hónapja fejeződött be Steven Spielberg München című szuperprodukciójának magyarországi forgatása, de a film hivatalos honlapjáról letölthető előzetesben máris láthatjuk Daniel Craiget a Semmelweis utcában szaladgálni.

A háromszoros Oscar-díjas rendező új filmje valós eseményeken alapul. A Budapesten, Párizsban és Máltán forgatott alkotás az 1972 müncheni olimpián lemészárolt tizenegy izraeli sportoló tragédiájának utóhatásait vizsgálja.

Eric Bana (Hulk) játssza a Moszad ügynököt, aki azt a titkos feladatot kapja, hogy kutassa fel és likvidálja a túszejtés kitervelésével gyanúsított a 11 palesztin terroristát. A további szerepekben láthatjuk az Oscar-díjas Geoffrey Rush-t, a magyar származású Mathieu Kassovitzot, valamint a mostanság James Bondként feszítő Daniel Craiget is.

A forgatókönyvet az Angyalok Amerikában című színdarabjáért Pulitzer és Tony-díjjal kitüntetett Tony Kushner jegyzi, az operatőri feladatokat Janusz Kaminszki látta el, akinek ez már a tizedik közös munkája a rendezővel.

A München hivatalos honlapjára péntek este felkerült két és félperces előzetest itt tudod megtekinteni. A filmet 2006. január 26-tól vetítik a magyar mozik.