A forgalmazók ezen a héten bepörögtek, és nem kevesebb, mint nyolc új alkotást tálalnak fel a filmre éhező nagyközönségnek. Kórházban szeretkező szent, Izraelben robbantó öngyilkos merénylők, Los Angeles-i etnikai konfliktusok, fantáziaországban kóválygó Grimm-fivérek, kutyát sétáltató szerelmesek, afrikai törzs harca az oroszlánistennel, topmodell és rajongó egyetemista kalandja, vagy akár lövöldözés bazi nagy szuperfegyverekkel.

Johanna - 2005
Képek a filmből | ElőzetesHol/Mikor játsszák


Miről szól? Egy morfinista lány kórházba kerül, ahol különös módszert talál ki a többi beteg meggyógyítására.

Ki a rendező? Mundruczó Kornél harmadik nagyjátékfilmje a Nincsen nekem vágyam semmi és a Szép napok után.

Kik a szereplők? Tóth Orsi teljesedik ki Johannaként, aki a Jött egy busz...-ban már bemelegített a szerephez. Tátog még Gulyás Dénes, Trill Zsolt, Cserna Ildikó, Gantner István.

Kinek ajánljuk? Tied ez a film, ha nem utálod az operát. Ha szeretted Mundruczó korábbi filmjeit, de úgy érezted, valami hiányzik.

Mit mondunk róla még? Mundruczó Kornél operafilmje a szexualitás erejével gyógyító, ex-drogos Johannáról a fiatal rendező eddigi legsikerültebb alkotása. Nem kell tőle megijedni, opera-analfabéták is élvezhetik, de a hivatásos zenész véleménye szerint kortárs operaként is megállja a helyét. Olvasd el kritikánkat!