Huszonéveseké a filmvilág

2005.11.23. 16:11

22. Andre Benjamin (29 éves)
"Funk soul brother"

Forrás: InterCom

Se szeri, se száma a rap világából filmes babérokra törő sztároknak. Van, akinek bejön, mint Mark Wahlberg, Tupac Shakur, Ludacris vagy Eminem, mások csúfosat buknak, mint Vanilla Ice vagy mostanság 50 Cent. Az extravagáns öltözködéséről és Prince-t megszégyenítő funk-ritmusairól híres André 3000, az Outkastből ígéretesen kezdett, hiszen olyan jól hangzó projektekben kapott szerepet, mint Guy Ritchie új gengsztermókája, a Revolver és a Szóljatok a köpcösnek! folytatása, a Csak lazán!. Nem igazán rajta múlott, de mindkét film óriásit bukott, és a Négy testvér gettódrámájával menthette csak a renoméját. Ismerősebb terület a hamarosan bemutatásra kerülő Outkast-musical, az Idlewind, amelynek legalább a zenéje biztos kapós lesz és időről időre felmerül André neve egy lehetséges Jimi Hendrix-filmmel kapcsolatban is.

Kötelező Andre 3000: Hey ya! videoklip

***

23. Ryan Gosling (25 éves)
A jővő titkos favoritja

Forrás: InterCom

A 2001-es Sundance filmfesztivál nagydíját nyerte A hitetlen című elsöprő erejű alkotás egy zsidó származású antiszemitáról, ekkor figyelt fel Hollywood a huszonegy éves Ryanre. Nick Cassavetes már kifejezetten őt szerette volna megnyerni a fél évszázados szerelmi történetének, a Szerelmünk lapjai-nak főszerepére, amelyben Rachel McAdamsnek vallott olyan meggyőzően érzelmeiről, hogy az életben is egymáséi lettek. Ryan legutóbb Ewan McGregor és Naomi Watts elől nyúlt le egy egész filmet, a Stay című agymenést, jövőre pedig két újabb izgalmas filmben láthatjuk: a Fashionistas című komédiában Jake Gyllenhaallal, valamint Steven Soderbergh Che Guevara biográfiájában.
 
Kötelező Ryan: A hitetlen, Stay

* * *

24. Rachel McAdams (29 éves)
A legjobb, amikor rossz

Forrás: UIP Dunafilm

Minden giminek van egy velejéig gonosz, de iszonyatosan dögös intrikusa, legalábbis az amerikai filmek szerint. Ezt a szerepkört a Heathers - Gyilkos játékok óta legjobban Rachel alakította a Bajos csajok-ban, ahol pokollá tette a jólelkű Lindsay Lohan életét (az életben állítólag fordított a szereposztás). Hasonlóan élvezetes, ahogy a Kőkemény család-ban kivillantja a karmait a nemkívánatos sógornő-jelölt érkezésekor, de alakított már kedves lányt is a fentebb említett Szerelmünk lapjai-n kívül az Éjszakai járat-ban, ahol egy hidegvérű, zsaroló pszichopatával kellett felvennie a harcot egy repülőgép fedélzetén.
 
Kötelező Rachel: Bajos csajok, Kőkemény család