A heti premierfilmek közül kettőben is zaftos szexjelenetekkel tarkított nyomozás zajlik a múlt sötét titkai után. Akinek ez nem elég brutális, nézhet horrort, vagy horrorisztikus dokumentumfilmet, esetleg ráijeszthet gyermekére egy nagyfenekű baromfival.

Where the Truth Lies - 2005
Képek a filmből | ElőzetesHivatalos oldal | Hol/Mikor játsszák

Miről szól? Egy sikeres komikuspáros lakosztályában, vízbe fojtott lányt találnak a fürdőkádban. A tragédia a páros felbomlásához vezet. Évekkel később egy fiatal újságírónő eltökéli, hogy utánajár a felderítetlen gyilkosság körülményeinek.

Ki a rendező? Atom Egoyan, kedvenc örmény kanadai rendezőnk, aki többek közt a cannes-i nagydíjas Eljövendő szép napok-kal bizonyította, hogy páratlan érzéke van a sötét, érzelmes történetekhez.

Kik a szereplők? A komikusok szerepében Colin Firth és Kevin Bacon tündököl, az újságírólány szerepében a Trükkös fiúk-ban megismert Alison Lohmant láthatjuk, a csúnya véget érő lányt pedig Rachel Blanchard játssza.

Kinek ajánljuk? Az év egyik legjobb mozibemutatóját? Mindenkinek.

Mit mond Colin? Colin Firthbe méltán szerelmesek a lányok, ha nem volna híres, akkor is jó pasinak számítana. Budapesti látogatásán kiderült, hogy nem tekinti magát világsztárnak, nem vágyik Hollywoodba, és pontosan tudja, mi teszi boldoggá. Legújabb filmjében egy saját magánál sokkal zavarodottabb lelkű sztárt alakít. Olvasd el interjúnkat!

Mit mond Atom? Az egyik legismertebb kanadai rendező - akinek állandó producere és állandó operatőre is magyar - eddig azzal aratott sikereket, hogy elmélyült, elemző filmeket készített. Idén új arcát mutatja: elkészítette első nagy költségvetésű, hollywoodi eszközökkel operáló filmjét. Az igazság fogáságban nemcsak stílusában, de a történetét tekintve is hollywoodias, mégis hordozza Egoyan érzékeny, intellektuális látásmódját. Olvasd el interjúnkat!