Amíg a Bahamákon az alkotók még szöszölnek a Karib-tenger kalózai harmadik részének forgatásával, addig az internetezőknek sem kell unatkozniuk: már itt a Karib-tenger kalózai 2: Holtak kincse előzetese!

A nagy sikerű A Fekete Gyöngy átka két folytatását egyszerre kezdték forgatni a Karib-szigeteken. A rendező természetesen továbbra is az első részért felelős Gore Verbinski, A mexikói és A kör rendezője. A produceri feladatokat Mr. Blockbuster, azaz Jerry Bruckheimer látja el, akit nem véletlenül becéznek így, hiszen olyan sikerek producere volt, mint pl. az Armageddon vagy a Pearl Harbour, és éppen most szerződött le újabb öt évre a Disney-vel.

A kalózos film második és harmadik folytatása a Disney eddigi legdrágább produkciója, a két film összköltségvetése 550 millió dollár körül van. Nem meglepő, hogy a stúdió fenntartás nélkül adja a dollárszázmilliókat Bruckheimernek, eddig mindig szállította a zsíros nyereséget, a trilógia első része például 140 millióból készült és világszerte összesen 650 milliót kaszált.

A kb. másfél perces első előzetes Geoffrey Rush hátborzongató narrációjával kezdődik. Barbossa kapitány vészjóslóan kihirdeti, hogy egy ősi tartozás miatt Jack Sparrow (Johnny Depp) lelkével Davey Jones kapitány rendelkezik, akár tetszik ez a szakadt kalóznak, akár nem. Ezután néhány villanás erejéig betekintést nyerünk a kalandokba, amelyeken Jacknek keresztül kell mennie, hogy kikeveredjen e súlyos adósság terhe alól. Ehhez persze az épp házasodni készülő Will (Orlando Bloom) és Elizabeth (Keira Knightley) segítségére is szüksége lesz.

A sok kardcsattogtatást és az őserdőtől kezdve a homokos tengerpartig több látványos helyszínt felvonultató előzetes alapján abban biztosak lehetünk, hogy a film nem fog hiányt szenvedni sem akcióban, sem a Sparrow figurájának csetlés-botlásából táplálkozó humorban. A Keira Knightley rajongók viszont egyelőre nem sok látnivalót kapnak, az ifjú színésznő épp csak egy másodpercre tűnik fel a színen. Sebaj, az alkotók a következő előzetesben biztos gondoskodnak majd arról, hogy többet lássunk a hölgyeményből.

A Karib-tenger kalózai: Holtak kincse hazai bemutatója 2006. július 20-án várható.