Ha már jártál a ruhásszekrényben, bebarangoltad Narnia birodalmát és összehaverkodtál a hóddal, itt az ideje, hogy velünk játssz és megnyerd a Narnia Krónikái regénysorozat első kötetét, A varázsló unokaöccsét, valamint az asztali naptárat, amelyen minden hónap lapját más szereplő díszíti Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrényből.

A Narnia Krónikái írója, C. S. Lewis nálunk nem túl széles körben ismert, legtöbben a '93-as Árnyékország című filmből emlékezhetnek alakjára. A megkapó filmben, amely főleg Lewis és felesége, Joy kapcsolatára koncentrált, Anthony Hopkins alakított az irodalmárt. Az Oxfordi Egyetemen angol irodalmat és nyelvészetet oktató Lewist elsősorban keresztény szerzőként tartják számon. Egyik leghíresebb írása, a The Screwtape Letters, amely magyarul is megjelent Csűrcsavar levelei címmel, egy tapasztalt démon és tanítványa levelezése, melyben a mester a bűnre való kísértés trükkjeire tanítja diákját.

A Narnia Krónikái hét kötetes meseregény, amelyből Lewis először Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény-t írta meg. 1950-ben ez jelent meg elsőként a sorozatból, de kronológiailag ez a második a hét történet közül.

A mese főszereplője négy testvér, akiket a második világháborúban Londonból vidékre küldenek, hogy biztonságban legyenek a németek bombatámadásaitól. A vidéki házban egy ruhásszekrényt találnak, amelyből átjáró vezet Narnia csodálatos világába. A beszélő állatokkal, faunokkal és egyéb varázslatos lényekkel benépesített világban a gonosz Fehér Boszorkány uralkodik, aki már évszázadok óta jeges telet varázsolt Narniára. A jövendölés szerint a gyerekek feladata, hogy megküzdjenek a boszorkánnyal, és véget vessenek az örök télnek.

A film főszereplői természetesen a gyerekszínészek, Georgie Henley, Skandar Keynes, William Moseley és Anna Popplewell, de mellettük láthatjuk Tilda Swintont is, aki a gonosz boszorkányt alakítja. A filmet Andrew Adamson rendezte, aki vizuális effektusok tervezésével kezdte a pályáját, a Mindörökké Batman és a Batman és Robin vizuális effektjeiért felelős stáb vezetője volt, majd rendezőként a Shrek-kel debütált 2001-ben.