Sofia Coppola új, Marie-Antoinette című filmjében Kirsten Dunst alakítja a francia királynét. Nézd meg az előzetest, amelyben Kirsten rizsporos parókában bulizik!

Leforgatták Sofia Coppola harmadik játékfilmjét, a Marie-Antoinette-et, jelenleg a film utómunkálatai zajlanak. Az Elveszett jelentés-sel befutó Coppola Scarlett Johansson után most visszatért első filmje, az Öngyilkos szüzek főszereplőnőjéhez: Kirsten Dunsthoz.

A film Coppola által írt forgatókönyve Antonia Fraser Marie Antoinette-életrajzán alapul. Amikor Mária Terézia lányát tizennégy éves korában hozzáadták XVI. Lajos francia királyhoz, egyáltalán nem volt felkészülve a szerepre, amelyet be kellett töltenie. A naiv és a szórakozást módfelett kedvelő királyné gyakorlatilag egész Franciaország megvetésének tárgyává vált. A francia forradalom kitörése után, 1793-ban, harmincnyolc éves korában lefejezték.

A gyenge kezű francia királyt, akit csak az evés-ivás és a vadászat érdekelt, Jason Schwartzman alakítja a filmben. Az okostojás-ban feltűnt érzékeny és önironikus habitusú színészt nálunk legutóbb a csak DVD-n forgalmazott I Heart Huckabees-ben láthattuk, legközelebb pedig a hazai mozikba februárban érkező Shopgirl című romantikus vígjátékban üdvözölhetjük Claire Danes és Steve Martin oldalán.

A film mellékszerepeiben olyan karakteres figurák tűnnek fel, mint az angol komikus, Steve Coogan, a rocknagymama Marianne Faithfull és az olasz horror-rendező Dario Argento lánya, a szintén filmes Asia Argento.

Érdemes megnézni a vicces előzetest, amelyben Kirsten Dunst Marie Antoinette-ként vidám gitármuzsikára rohangál, kockát vet, lakomázik, táncikál, meztelenül teszi-veszi magát, egyszóval inkább tinilányhoz, mintsem királynéhoz illően jól érzi magát.

A film amerikai bemutatója jövő ősszel várható, a magyar bemutató időpontjáról egyelőre nincs hír.

(Az előzetes alatt a New Order együttes Age of Consent című száma szól. Köszönjük minden olvasónak, aki kisegített bennünket ezzel az információval, külön köszönjük Kis Dorottyának, mert ő küldte be először a helyes választ.)