Spike Lee új filmjében Clive Owen túszokat ejt és bankot rabol, ám Denzel Washington, az elszánt zsaru mindent megtesz, hogy keresztülhúzza a rosszfiú számításait.

Spike Lee ismét itt van velünk! Nálunk utoljára a 2002-es Az utolsó éjjel (25th Hour) című drámáját mutatták be, amelyben a drogdealert alakító Edward Nortont kísértük végig a hét éves börtönbüntetése megkezdése előtti utolsó éjszakáján. Persze, hogy hozzánk nem érkeztek meg Lee friss munkái, nem jelenti azt, hogy nem is rendezett mostanában: tavaly nyáron mutatták be a She Hate Me (A csaj nem bírja az arcomat) című vígjátékát, amelyben egy menő állását elveszítő férfi (Anthony Mackie) új karriert épít: leszbikus nők teherbe ejtésével keresi meg betevőjét. Lee tévéfilmeket is készített mostanában, valamint az idei velencei filmfesztiválon bemutatott All the Invisible Children című omnibuszfilm egyik rendezője volt Emir Kusturica és mások mellett.

Az Inside Man (Belső ember) előzetese az elszánt tekintettel a kamerába meredő Clive Owennel kezdődik, aki mellébeszélés nélkül közli a tényállást: ő fogja elkövetni a tökéletes bankrablást. Akik ebben meg akarják akadályozni: a pandúr Denzel Washington és a kőkemény brókernő, Jodie Foster. A tökéletes bankrablás túszejtéssel, a rendőrök és a bankrabló közti sokfordulós egyezkedéssel és nagy robbantásokkal jár. Az izgalmas előzetes alapján úgy tűnik, csak a film végére derül majd fény arra, hogy a macska-egér játékban pontosan ki mit akar elérni.

A Universal stúdió által gyártott filmet Amerikában 2006. márciusában mutatják be.