Jövő májusban kerül a hazai mozikba A Da Vinci-kód, a főszerepben Tom Hanksszel és Audrey Tautouval. A film előzetese már megtekinthető az interneten.

A Dan Brown bestselleréből készült film története a Louvre kurátorának meggyilkolásával kezdődik. A rendőrök a holttest mellett egy értelmezhetetlen szimbólumot találnak, ezért Robert Langdon (Tom Hanks) szimbólumkutatót hívják segítségül az ügy megoldásához. A tudós és az áldozat unokája, Sophie Neveu (Audrey Tautou), aki nem mellesleg titkosírás-szakértő, együtt vágnak bele a nyomozásba. Egy rejtélyes vallási szervezet nyomaira bukkannak, amelynek tagjai bármire képesek, hogy kétezer éves dogmáik titkát megőrizzék.

A drámai és thriller elemeket tartalmazó film mellékszerepeiben láthatjuk majd Jean Reno-t, aki ismét rendőrnyomozót alakít, Paul Bettanyt (Egy csodálatos elme) mint szerzetest, Alfred Molinát (Pókember 2) mint püspököt, valamint Ian McKellent, A Gyűrűk Ura Gandalfját.

A filmet a Ron Howard - Akiva Goldsman alkotópáros jegyzi. Goldsman írta a forgatókönyvet, akárcsak Howard korábbi nagy sikerű filmjei, az Egy csodálatos elme és A remény bajnoka esetében. A Da Vinci-kód előzetesének megjelenésével beinduló kampány a legjobbkor kezdődik ahhoz, hogy az Oscar-díj jelölések kihirdetését megelőző felhajtáshoz csatlakozzon, ugyanis Howard idei filmje, A remény bajnoka esélyesnek tűnik néhány jelölésre. Bár a tegnap kihirdetett Golden Globe-jelölések közé a legjobb film vagy rendezés kategóriájában nem került be, de Russel Crowe és Paul Giamatti kapott egy-egy jelölést a legjobb férfi főszereplő, illetve mellékszereplő kategóriában.

A film operatőre Salvatore Totino, aki A remény bajnoká-t is fényképezte, a zenét Hans Zimmer írta, aki olyan szuperprodukciók zeneszerzője volt mint a Batman: Kezdődik! vagy a Gladiátor. A Da Vinci-kód- ot Magyarországon az InterCom mutatja be 2006. május 18-án.