Úgy tűnik, Keira jobban kedveli a fűzős ruhákat, mint a fűrészelt csövű puskát, mert a Domino fejvadász hősnőjének megformálása kedvéért tett kitérő után ismét kosztümös filmben vállalt szerepet.

Az angol szépség először a 2003-as A Karib-tenger kalózai kedvéért öltött fodros szoknyát és növesztett omló fürtöket, majd ezt követte a Büszkeség és balítélet Elizabeth-je, aki a kor divatjának megfelelően természetesen szintén földig érő ruhákban jár. Utóbbi filmet január 26-án mutatják be a magyar mozikban, és premier előtt az [origo] filmklubban is megtekinthető lesz. Közben már javában készül A Karib-tenger kalózai második és harmadik része is, de úgy tűnik, Keira már most be akarja biztosítani magát, hogy amikor véget ér a forgatás, ne kelljen visszatérnie az unalmas 21. századi viseletekhez: elvállalta a 19. században játszódó Silk (Selyem) című film női főszerepét.

Az Alessandro Baricco regényén alapuló film egy francia selyemhernyócsempészről szól, aki az értékes áruért Japánba utazik, ahol beleszeret egy helyi előkelőség európai szeretőjébe, akit Knightley alakít. Bár a szerelem kölcsönös, legalább két akadály áll a kiteljesedése útjában: a csempész nős, és a felesége hamar gyanítani kezdi, hogy valami rosszban sántikál, és a szerelmespár két tagja nem beszél közös nyelvet, így csak homályos üzenetek formájában tudnak kommunikálni egymással.

Még nem dőlt el biztosan, hogy ki alakítja majd a selyemhernyócsempészt az érzelmes történetben, de az egyik lehetséges jelölt Michael Pitt, aki az Álmodozók-ban már tanúbizonyságot tett érzékiségéről. A filmet a kanadai Francois Girard rendezi, akinek '98-as A vörös hegedű című filmjét nálunk is bemutatták. A forgatás jövő tavasszal kezdődik, miután Keira végzett a kalózokkal.