Filmek töltött káposzta után

2005.12.23. 15:52

Ha karácsonykor végre együtt a család, túlvagyunk a sokfogásos ünnepi menün, és mindenkinek van egy kis ideje szusszanni egyet, itt a lehetőség, hogy átadjuk magunkat egy nagy közös videózásnak! Ajánlónkban tippeket adunk a tékából kikölcsönözhető filmínyencségekhez, plusz egy javaslattal előállunk azok számára is, akik az ünnepeket sem bírják ki mozizás nélkül.

Hol találod? A videotékákban.

Miről szól? Hiába próbálja az amerikai kormány eltitkolni, hogy űrlények érkeztek a Földre, sokan érzékelik az idegenek jelenlétét. Így Roy Neary is, aki a frászt hozza a családjára, amikor az űrlények sugalmazására furcsa dolgokat kezd művelni, például hegyet épít a vacsorára szánt krumplipüréből.

Forrás: [origo]

Kik játszanak benne? A megzakkanni látszó apukát Richard Dreyfuss alakítja, akit mégsem vittek el az UFO-k, mert ezután még számos filmben szerepelt. A francia újhullám imádott rendezője, Francois Truffaut megszállott tudóst játszik, aki még a szolmizációs jelekhez is ért.

Miért ajánljuk karácsonyra? Klasszikus sci-fi, amit az egész család számára izgalmas lehet újranézni. Mai szemmel a film kicsit lassúnak tűnik, az UFO-k és űrlények kivitelezése pedig gyermekdednek, de éppen ezért ideális lehetőséget nyújt arra, hogy elnosztalgiázzunk azokon az időkön, amikor a kalandfilmeket még nem lehetett összetéveszteni a videóklipekkel, és a speciális effektusok a fantáziánkra is bíztak valamit.

Előző
Következő