Ötvenhét éves korában itt hagyott bennünket Vincent Schiavelli, a táskás szemű karakterszínész, aki Forman filmjeinek rendszeres epizódszereplője és az olasz konyha nagy ismerője volt.

December 26-án szicíliai otthonában tüdőrákban elhunyt az ötvenhét éves Vincent Schiavelli. A karakterszínész majd' két méteres magasságával és jellegzetes, táskás szemeivel számos filmnek volt felejthetetlen színfoltja. A karrierje során több mint százhúsz mozi- és tévéfilmben szereplő színészt '97-ben a Vanity Fair a legjobb amerikai karakterszínészek közé választotta.

Rendszeresen feltűnt Milos Forman filmjeiben, láthattuk többek közt a Száll a kakukk fészkére és az Amadeus című alkotásokban. Játszott a Ghost-ban, a Larry Flynt, a provokátor-ban, a Batman visszatér-ben és az utóbbi években a Dögölj meg, Smaci!-ban és a Baadasssss!-ben.

Az olasz származású színész nagyapja, mielőtt az Egyesült Államokba emigrált volna, egy olasz báró szakácsa volt. Úgy tűnik, az unoka a nagyapjára ütött, mert Schiavelli színészi tevékenysége mellett szakácskönyvek szerzője volt, és gasztronómiai magazinoknak is írt cikkeket.