Avril Lavigne pályát módosít

2006.01.03. 13:11

Oly sok más popsztár után Avril Lavigne is megcélozta a széles vásznat: hamarosan két filmben is láthatjuk az ifjú énekes-dalszerzőnőt.

Richard Linklater lázasan dolgozik mostanában. Nemrég készült el az A Scanner Darkly című sci-fije, amely ugyanolyan animációs technikával készült, mint a 2001-es Az élet nyomában című filmje: a filmben valódi színészek játszanak - a főszerepet Keanu Reeves alakítja -, de a róluk készült felvételeket speciális technikával "átfestik" rajzokká. Az A Scanner Darkly-t tavasszal mutatják be az Egyesült Államokban, de időközben a rendező már le is forgatta következő filmjét, a Fast Food Nation-t, melynek jelenleg az utómunkálatai zajlanak.

A Fast Food Nation Eric Schlosser azonos című bestsellerének adaptációja. A Super Size Me után ez a film jelentheti a következő tőrdöfést a McDonald's és a hozzá hasonló gyorsétkezdék szívébe. Feltehetőleg a film visszaadja majd a könyv drámaiságát, amely hatásosan festette le a gyorsétkezde-ipar visszásságait a kiszolgáló személyzet durva kiszipolyozásától kezdve a hamburgerhúsban található ürülékmaradványokig. A sokszereplős filmben megjelenik többek közt a Linklater filmjeiben gyakran szereplő Ethan Hawke (Mielőtt felkel a nap, Visszajátszás, Before Sunset), Patricia Arquette, Greg Kinnear, Lou Taylor Pucci és természetesen Avril Lavigne is. A filmet még az idei év folyamán bemutatják az Egyesült Államokban.

Lavigne a The Flock című akció-drámában is szerepet vállalt. Az éppen forgatás alatt álló filmet a hongkongi Wai Keung Lau rendezi, aki a Szigorúan piszkos ügyek trilógiát készítette. A főszerepben Richard Gere-t láthatjuk, aki egy visszavonulás előtt álló nyomozót játszik. A detektív szakterülete a szexuális bűntények felderítése, és nyugdíjazása előtt még az összes szakmai trükköt meg kell tanítania a helyébe lépő ifjú kolléganőjének, akit Claire Danes alakít. Hogy Lavigne kit játszik a filmben, azt egyelőre nem tudni, az sem kizárt, hogy az egyik perverz gyilkos áldozatát.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK