Az 56. berlini filmfesztivál keretében megrendezendő Shooting Stars 2006 programon Magyarországot Hámori Gabriella képviseli februárban.

A 2006. február 9-e és 19-e között megrendezésre kerülő 56. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon Hámori Gabriella lesz a magyar "Shooting Star". A European Film Promotion (EFP) kezdeményezéseként létrejött rendezvényen Európa legígéretesebb színésztehetségei kapnak lehetőséget, hogy bemutatkozhassanak a filmszakma nemzetközi képviselőinek. Az Európai Unió MEDIA Plus Programja által támogatott 1998-as alapítású program évről évre mintegy húsz ifjú színésztehetségre irányítja a reflektorfényt a berlini filmfesztiválon.

A Shooting Stars program 21 idei résztvevőjét az EFP tagjai választották ki. Az ígéretes tehetségek háromnapos rendezvénysorozaton vesznek részt, melynek keretében a filmszakma nagyjainak, a legnagyobb színészügynökségek és a nemzetközi sajtó képviselőinek mutatkozhatnak be. Dieter Kosslick a berlini fesztivál igazgatója személyesen adja majd át az ifjú talentumokat elismerve a Studio Hamburg Shooting Stars-díját a berlini fesztiválpalota színpadán február 12-én.

Hámori Gabriellát a magyar közönségnek nem kell bemutatni, hiszen a Színház- és Filmművészeti Egyetem elvégzése után egyszerre kezdődött meg színházi és filmes pályafutása is. A mozivásznon a felütés Incze Ágnes I love Budapest című filmjének főszerepe, a fővárosban szerencsét próbáló Anikó megformálása volt, Csányi Sándor oldalán. A színpadon Molnár Ferenc Liliom-jának Julikájáért a magyar színikritikusok tüntették ki díjukkal. Jelenleg az Örkény Színház társulatának tagja. Csehov Sirály című darabjában Nyina megformálásáért a Pécsi Országos Színház Találkozón a legjobb fiatal színésznő díját nyerte el. Filmszínészi tehetségét Gothár Péter Magyar szépség-ében, Török Ferenc Szezon és a Csodálatos vadállatok című műveiben, valamint Deák Krisztina A miskolci boniésklájd című munkájában mutatta már meg. Bergendy Péter az Állítsátok meg Terézanyut! című romantikus vígjáték főszerepét bízta rá, mely a nagy közönségsiker mellett a csehországi Mlada Boleslav filmfesztiválján a legjobb színésznő díját is meghozta számára.

Magyarország a Magyar Filmunió EFP-tagsága folytán 2002 óta vesz részt a berlini Shooting Stars programon. Miklós Marcellt, Kamondi Zoltán Kísértések című filmjének főszereplőjét követően Oroszlán Szonja, Ónodi Eszter és legutóbb Gryllus Dorka vett részt a programon.