Ewan McGregor új filmjét is vetítik a Berlinalén

2006.01.11. 13:32

A Berlinale Panorama szekciójában olyan csemegékre bukkanhatunk, mint Marc Fosternek, a Szörnyek keringője rendezőjének természetfeletti motívumokkal tarkított drámája, a Síró játékot jegyző Neil Jordan filmje egy transzszexuális ír fiúról és az Amerikai pszichót megfilmesítő Mary Harron alkotása a harmincas évek dívájáról, Bettie Page-ről. A vásznon viszontlátható színészek közt találjuk Ewan McGregort, Cillian Murphyt, Naomi Wattsot és Guy Pearce-t is.

A február 9. és 19. között megrendezésre kerülő Berlinale Panorama elnevezésű szekciója versenyen kívül ad helyet új, független művészfilmek bemutatásának. A szekció programja még nem végleges, de a beválogatott filmek több mint felét már nyilvánosságra hozták a szervezők.

A Panorama fő célja, hogy művészmozik repertoárjába illeszkedő filmeket mutasson be, amelyekre lecsaphatnak az ilyen alkotásokra specializálódó forgalmazók. Kortárs rendezők kurrens témákkal foglalkozó filmjei szerepelnek a programban, amelyben igyekeznek a művészi ambíciót és az eladhatóságot kombinálni.

Februárban az európai mozilátogatók szavazhatnak majd a Panorama közönségdíjára, amelyet a filmfesztivál utolsó napján adnak át.

A "Panorama Special" nyitófilmje idén a Derecho de familia című argentin-olasz-francia-spanyol koprodukció lesz, melyet az argentin Daniel Burman rendezett. A programban szereplő további nagyjátékfilmek:

Bye Bye Berlusconi! (Jan Henrik Stahlberg)
Casa de areia (Andrucha Waddington)
Der Kick (Andres Veiel)
Komm näher (Vanessa Jopp)
Camping sauvage (Christophe Ali, Nicolas Bonilauri)
Brothers Of The Head (Keith Fulton, Louis Pepe)
The Proposition (John Hillcoat)
Kaalpurush (Buddhadep Dasgupta)
Be Ahestegi... (Maziar Miri)
Breakfast On Pluto (Neil Jordan)
Strákarnir okkar (Robert Douglas)
Mechilot (Udi Aloni)
Shisso (Sabu)
Lie With Me (Clement Virgo)
Heaven's Doors (Swel Noury, Imad Noury)
No.2 (Toa Fraser)
Nachbeben (Stina Werenfels)
4:30 (Royston Tan)
Stay (Marc Forster)
The Notorious Bettie Page (Mary Harron)
Kan Shang Qu Hen Mei (Zhang Yuan)

Forrás: InterCom
Naomi Watts és Ewan McGregor a Stay című filmben

A Panorama szekcióban bemutatásra kerülő dokumentumfilmek közt megtalálható Michel Gondry beszámolója az amerikai komikus, David Chapelle utcai bulijáról, a legnagyobb amerikai áruházlánc, a Wal-Mart leleplezése és egy Leonard Cohent bemutató alkotás is, amelyben olyan zenészek szólalnak meg, mint Nick Cave, Bono vagy Jarvis Cocker. A dokumentumfilmek listája:

Rampage (George Gittoes) 
Paper Dolls (Tomer Heymann)
Absolute Wilson (Katharina Otto-Bernstein)
Dave Chappelle's Block Party (Michel Gondry) 
Leonard Cohen I'm Your Man (Lian Lunson)
Lover Other: The Story Of Claude Cahun And Marcel Moore (Barbara Hammer)
WAL-MART: The High Cost Of Low Price (Robert Greenwald)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK