A 21. század végén játszódó Ultraviolet receptje egy rész Mátrix, egy rész Underworld és egy rész Milla Jovovich az Ötödik elemből. Nézd meg az előzetest!

Már megtekinthető az interneten az Ultraviolet előzetese, melyet Kurt Wimmer, az Equilibrium című sci-fi alkotója rendezett. A 21. század végén játszódó történet kiindulópontja, hogy egy vírus az emberi gének módosulását eredményezi, amelynek következtében egy új alfaj jön létre. A mutánsok hasonlítanak a "normális" emberekhez, de sokkal gyorsabbak, nagyobb az állóképességük, és kiemelkedően magas az intelligenciájuk. Polgárháború tör ki, amelyben az emberek minden eszközzel igyekeznek kiirtani a mutánsokat.

Milla Jovovich, akit androgün megjelenése és szokatlan akcentusa miatt előszeretettel foglalkoztatnak sci-fikben nem teljesen emberi lények megformálójaként (Az ötödik elem, A kaptár), ezúttal természetesen egy mutánst játszik. A szuperképességekkel rendelkező nőnek egy kilencéves kisfiút kell megvédenie a kormány embereitől, akik el akarják pusztítani a gyereket, mert úgy gondolják, veszélyt jelent rájuk. A kisfiút a tizenhárom éves Cameron Bright alakítja, aki már rutinos színésznek tekinthető, hiszen Robert De Niro oldalán játszott a Godsend-ben, és Nicole Kidman szerelme volt a Születés-ben.

Az előzetesben elsősorban a hosszú fekete hajú Jovovich hasát csodálhatjuk meg, miközben kis topokban verekszik, lövöldözik és motorozik. Közben mellesleg elmeséli a sztorit, és láthatjuk akció közben a fekete páncélos katonákat is, akiket az emberek küldtek a mutánsok ellen.

Az Ultraviolet bemutatója az Egyesült Államokban február 24-én lesz, a hazai bemutató időpontja még nem ismert.