Szívesen bekukucskálnál a filmek szinkronizálásának izgalmas világába? Szeretnéd hallani a saját hangodat a Pixar új animációs filmjében? Ha igen, nem kell mást tenned, mint megnevettetni a film forgalmazóit, és máris tiéd lehet a díj, amellyel kívánságod valóra válik!

A nyáron érkezik a mozikba Verdák, a Pixar legújabb animációs filmje. A húsz éve fennálló stúdió már tíz éve, a Toy Story óta foglalkozik számítógépes animációval készült nagyjátékfilmek gyártásával; legutóbbi sikerük A Némó nyomában és A hihetetlen család volt. A Verdák rendezője John Lasseter, aki a Toy Story-t és az Egy bogár életé-t is rendezte, és producerként más Pixar-filmek létrejöttében is közreműködött.

Lasseter az autók bűvöletében nőtt fel, édesapja egy Chevrolet-kereskedést vezetett Los Angeles-ben, ahol mindenki mindenhova autóval jár. A rendező egy interjúban elmondta, hogy mindig is vonzotta a gondolat, hogy élettelen tárgyakat tegyen meg filmjei főszereplőivé, mert számítógépes animáció segítségével nagyon sokat ki lehet hozni a megelevenedő tárgyakból. Így aztán szinte adta magát, hogy e két dolgot kombinálja, és egy autók főszereplésével készült filmet írjon és rendezzen.

A Verdák főhőse egy elbizakodott ifjú versenyautó, aki útban egy autóversenyre megreked a Radiator Springs nevű kisvárosban. A városkát messziről elkerüli az autópálya, ezért új kocsik nemigen fordulnak meg errefelé; hősünk csupa régi, az ötvenes-hatvanas évekből származó csotrogánnyal találkozik. Egy idő után a beképzelt versenyautó rájön, hogy van mit tanulnia a nagy öregektől, és új barátokra talál.

A film eredeti változatában a főszereplő autó Owen Wilson hangján szólal meg, de a hazai mozikba szinkronizált verzióban kerül a film. Ha velünk játszol, te is részese lehetsz a magyar szinkron megszületésének: csak annyit kell tenned, hogy elküldöd nekünk a filmklub@origo.hu email címre a kedvenc autós viccedet. A filmet forgalmazó Fórum Hungary munkatársai a beérkezett viccekből kiválasztják két kedvencüket, és a nyerteseket körbevezetik a szinkronstúdióban, ahol megismerkedhetnek a szinkronizálás folyamatának minden csínjával-bínjával, ráadásul lehetőséget kapnak rá, hogy egy mondatot leszinkronizáljanak a Verdák magyar változatából. Ha szeretnéd viszonthallani magadat a moziban, ne késlekedj, küldd a viccet!

Az email tárgya "Verdák" legyen, a beküldési határidő 2006. február 3. 12 óra. A nyerteseket február 3-án délután hirdetjük ki itt az [origo] filmklubban, a szinkronizálásra a február 6-ával kezdődő héten kerül majd sor.