Köztudott, hogy Hollywood a legjobb színésznőinek nagy részét Angliából importálja, különösen ha kosztümös, történelmi eposzokról van szó. Soha nem állhat olyan jól egy viktoriánus köpenyeg Nicole Kidmanen, mint Kate Winsleten, de az angol rózsák számtalanszor bizonyították, hogy ha kell, kimutatják a tüskéiket pénzbehajtóként, boszorkányként, vagy vámpírvadászként is. Összeállításunk lefejti a fűzőt Anglia legszebb rózsáiról, köztük a friss Oscar-jelölt Keira Knightleyról és Rachel Weiszről is.

Hamvas és üde: Keira színész szülők gyermekeként nőtt fel, így nem csoda, hogy már 3 éves korában ügynököt követelt magának, 9 évesen tévészerepeket vállalt, 15 évesen pedig a világ legnagyobb várakozással övezett szuperprodukciójában, a Csillagok háborúja második trilógiájában alakította Natalie Portman Amidala királynőjének doppelgängerjét. Egy kis költségvetésű meglepetéssiker (Csavard be, mint Beckham!) után gyorsan újabb szuperprodukcióban találta magát, ezúttal már főszereplőként. A Karib-tenger kalózai-ban egyedüli hölgyként kompenzálta Johnnyt és Orlandót, a fűző pedig még jobban állt rajta, mint a fociszerkó: "Úgy éreztem magam fűzőben, mint Scarlett O'Hara: pirinyó derék és szuper mellek. Csakhogy 5 perc után alig kaptam levegőt."

Forrás: UIP Dunafilm
Büszkeség és balítélet |Képek | Előzetes | Hivatalos oldal

Töviseket ki: Következő kosztümös filmjében már szó sem volt derékmerevítőkről, az Arthur király amazonjaként hadseregeket vezetett, ezt követően A fiók című badarságban pedig zűrös sorsú alkoholista nőként időutazgatott Adrien Brody oldalán. Miután mindkét próbálkozás csúfos kudarcot vallott, nagyok voltak a várakozások, hogy mit tud kezdeni majd Keira Domino Harvey, a modellből lett pénzbehajtónő történetével. Sokat nem tudott, de ez inkább a zavaros forgatókönyv és Tony Scott saját magát idézgető rendezésének a hibája.

Mit hoz a jövő?: Időközben végre hozzánk is megérkezett a Büszkeség és balítélet legújabb filmváltozata, ami tökéletes érzékkel kurtította meg a Jane Austen történetet fogyasztható hosszúságúra, Keira és Matthew MacFadyen pedig - szinte hihetetlen, de - sikeresen elfelejtetik a BBC minisorozat Elizabethjét (Jennifer Ehle) és Mr. Darcyját (Colin Firth). Keira majdnem nem kapta meg a szerepet, amiatt, hogy "túl szép", de a nemrég bejelentett Oscar-jelölés is nyomatékosítja, hogy jó választás volt a 21. század Lizzie-jének. Nyáron pedig bemutatásra kerül A Karib-tenger kalózai-nak második része, amelyben a Jack Sparrow kapitány zűrös ügyei meghiúsítják Keira és Orlando házassági terveit.