Kommunistaüldözés, kisvárosi korrupció, családfakutatás, az erdő cuki állatvilága és para-társasjáték a heti premierekben. George Clooney sármja Csányi Sándoréval vetekszik, Jennifer Aniston pedig őzikeszemeivel Bambinak jelent konkurenciát.

Rokonok - 2006
ElőzetesHol/Mikor játsszák

Forrás: [origo]

Miről szól? A világmegváltó álmokat dédelgető Kopjáss Istvából főügyész lesz egy kis magyarországi településen a húszas években. Tervének, hogy leszámol a korrupt vezetőkkel, csúfos bukás lesz a vége.

Ki a rendező? Szabó István, a Mephisto Oscar-díjas rendezője, Ralph Fiennes legnagyobb magyar rajongója.

Kik a szereplők? A főszerepben hazánk legszexisebb hátsóval rendelkező férfiszínésze, Csányi Sándor. Továbbá: Tóth Ildikó, Marozsán Erika, Pindroch Csaba, Eperjes Károly.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik inkább rászánnának két órát a film megtekintésére, mint ugyanennyit a regény újraolvasására.

Mit mondunk még a filmről? A Rokonok nem Szabó István legjobb filmje. Nem is a legrosszabb. Egyszerűen olyan film, amelyben érzékelhető hibák vannak. A legfeltűnőbb, hogy nem ragad magával, néha egészen leül, ugyanakkor több jelenet kurtán-furcsán véget ér, félbemarad. Az üzenet ugyan tisztán kivehető, de a sztoriban homályos foltok maradnak. Olvasd el kritikánkat!

Mit mondanak ők? Olvasd el a film főszereplőivel, Csányi Sándorral és Tóth Ildikóval készült interjúinkat.