Ezt is megértük: a hollywoodi folytatásgyártási láznak áldozatául esett az Elemi ösztön is. A '92-es erotikus thrillerben Sharon Stone és Michael Douglas játszott macska-egér játékot egymással és a nézőkkel, de a második részben csak egyikük tér vissza.

Már megtekinthető az interneten az Elemi ösztön 2 előzetese, amely az első részhez (túlságosan is) hasonló sztorit ígér: gyilkosság történik, és az írónő, Catherine Tramell (Stone) keveredik gyanúba. Már az előzetesből is kiderül, hogy két nagy gond biztos van a filmmel. Az egyik, hogy Michael Douglas helyébe az angol David Morrissey lép, ő alakítja a nehéz helyzetbe kerülő pszichiáter-nyomozót, aki elveszti a fejét, amikor a szexis gyanúsított megpróbálja elcsábítani. Morrissey számos filmben (Hilary és Jackie, Corelli kapitány mandolinja) játszott már kisebb szerepet, de ha nem emlékszünk rá, hát nem véletlen, személyes kisugárzásról szinte nem beszélhetünk az esetében. A másik nem is olyan apró probléma, hogy Sharon Stone már 47 éves, és ez meg is látszik rajta. Míg tizenöt éve még tökéletes volt a femme fatale szerepében, most már inkább nevetséges, de legalábbis nehezen hihető ugyanebben a szerepkörben.

Ha izgalmat nem is, de némi változatosságot ígér, hogy a film helyszínét áthelyezték Londonba, és bízhatunk benne, hogy Pados Gyula (Sorstalanság, Kontroll) operatőr képei a színészek helyett is borzongató hangulatot ébresztenek majd. A filmnek egy másik magyar vonatkozása is van, bár ez az előzetesből nem derül ki: állítólag Dobó Kata is felbukkan benne. A rendezői székbe ezúttal Michael Caton-Jones ült, aki többek közt A sakál és az Ez a fiúk sorsa című De Niro-film alkotója.

Két nagyformátumú angol színészt is találunk a mellékszereplők közt: David Thewlist, aki a Mezítelenül című Mike Leigh-filmmel vált ismertté, és az egyik roxforti tanárt alakította a Harry Potter és az azkabani fogoly-ban, illetve Charlotte Ramplinget, aki több Francois Ozon-filmben játszott az utóbbi években, és akit hamarosan a Lemming című thrillerben láthatunk viszont.

A filmet március 31-én mutatják be az Egyesült Államokban.

Bujdosó Bori