Chicago felett az ég

2006.02.22. 15:12

Nicolas Cage legújabb filmjében nem májer akcióhőst, hanem bénáskodó tévés időjárásjelentés-bemondót alakít. Gore Verbinski rendező pedig ezúttal nem egy hollywoodi szuperprodukciót, hanem egy fanyar kis mozit tálal a nézők elé. Ha kíváncsi vagy erre az érdekes összeállításra, játssz velünk, és nyerj jegyet Az időjós premier előtti vetítésére az [origo] filmklubba.

David Spritz (Nicolas Cage) sikeres a szakmájában: egy chicagói tévéadónál dolgozik az időjárás-jelentés bemondójaként. Amikor állásajánlatot kap New Yorkból, úgy tűnik, karrierje csúcsára ért. Igen ám, de David magánélete már korántsem ugyanilyen rózsás. Édesapja (Michael Caine), aki egykor sikeres író volt, súlyos beteg, és David kényszert érez arra, hogy bizonyítsa neki, hogy ő is vitte valamire. Közben próbál megbirkózni azzal, hogy volt felesége (Hope Davis) ki nem állhatja, és hogy gyerekeivel sem boldogul. Minél elkeseredettebben próbálja David kibogozni élete összegubancolódott szálait, annál jobban beléjük bonyolódik.

Forrás: UIP Dunafilm
Nézz még több képet a filmből! | Előzetes | Hivatalos oldal

Az időjós-t Gore Verbinski, A mexikói, A kör és a Karib-tenger kalózai rendezője készítette, aki a hollywoodi hagyományoktól némiképp eltérő módon a történetet fanyar humorral és sok borongós jelenettel meséli el. A főszerepet alakító Nicolas Cage-et is azt vonzotta a forgatókönyvhöz, hogy a figuráknak valós érzései voltak, és a sztori sok meglepetést tartogatott. Elmondta, hogy megragadta őt a történet őszintesége, és a benne rejlő lehetőség, hogy egy, az érzelmek széles skáláját megélő figurát személyesíthet meg.

Forrás: UIP Dunafilm
Nézz még több képet a filmből! | Előzetes | Hivatalos oldal

A filmben központi szerepet kap az időjárás, amelynek előrejelzése miatt sokan imádják, sokan pedig utálják a főhőst (utóbbi csoportba tartozók gyakran különféle ételekkel dobálják meg az utcán). Az időjárás a sors szeszélyességét és befolyásolhatatlanságát is szimbolizálja, ezért nem véletlen, hogy a filmkészítők Chicagót választották a film helyszínéül, amely - mint azt a Vészhelyzet című sorozatot nézve a magyar nézők is érzékelhetik - nagyon változékony, szélsőséges időjárású város, ahol az előrejelzésnek nagy szerepe van az emberek életében.

* * *

Nyereményjátékunk lezárult, a helyes megfejtés a C) válasz volt:

A felsorolt filmek közül a Véres játék főszereplője nem foglalkozik időjárásjelentéssel.

Gratulálunk minden helyes megfejtést beküldőnek! A következő szerencsés olvasóinkat szeretettel várjuk mozipartnerükkel együtt február 28-án kedden 20 órára a Palace MOM Park mozi 6-os termébe.(1123 Budapest, Alkotás út 53.)

Acélvári Nóra, Bakony Napsugár, Balázs Orsolya, Balázsné Varga Hajnalka, Bencsetler Brigitta, Bencsik Panka, Birinyi Dóra, Bíró Eszter, Bolváry Nikoletta, Borys Krisztina, Brezovich Károly, Deák Csabáné, Debreczeni Kiss Tibor, Fábián Zoltán, Fekete László, Gordi, Görög József, Gresz Anita, Guzsaly Attila, Gyárfás Zoltán, Háló Enikő, Horvát Orsolya, Horváth Eszter, Ivanics Márta, Jakubecz György, Kanta Anita, Katona László, Kijácz Krisztina, Lengyel Nóra, Lóczi Katalin, Logvinov Elena, Magyaróvári Sándor, Marinka-Tóth Anita, Megyeri Erika, Móger Ildikó, Molnár Géza, Molnár István, Mrena Andrea, Nagy Ferenc, Nagy Ildikó, Nagy Márton, Nagybakos Ágnes, Németh Zoltán, Orbán Attila, Perisse Simon, Piller Ágnes, Pribusz Katalin, Rácz Gábor, Rektor Andrea, Saáry Zsuzsa, Sárai Csaba, Siklósi Piroska, Simon Zsuzsa, Siskovity Nevena, Soltész Péter, Sütő Attila, Széplaki Nagy Tamás, Szferle László, Szigeti Attila, Szontág Balázs, Szőkéné Éva, Szűcs István, Vargoczky Gyuláné, Várszegi Szilárd, Votisky András, Wagner Katalin, Welhammer Zsolt, Zimonyi Melinda, Zsákai Mónika, Zsován Noémi

Amennyiben nem látod nevedet a fenti listában, ne csüggedj, még rengeteg alkalmad lesz az ingyen mozizásra!

KAPCSOLÓDÓ CIKK