Dobó Katából forradalmár lett

2006.02.28. 14:52

Március 5-én megkezdődnek a Szabadság, szerelem című, az 1956-os forradalom idején játszódó film forgatási munkálatai. A főszerepben Fenyő Ivánt, Dobó Katát és Csányi Sándort láthatjuk majd, a film producere Andy Vajna.

A film '56 októberében-novemberében játszódik párhuzamosan Budapesten és a melbourne-i olimpián. Az alkotók célja, hogy személyes, emberi történeteken keresztül elevenítsék meg az időszak eseményeit. A történetben az olimpiai szál a szovjet-magyar vízilabda-mérkőzést követi nyomon, a pesti részek pedig a sportolók itthon maradt barátnőinek a forradalomban való részvételét dolgozzák fel.

A főszerepet, a magyar vízilabda-válogatott játékosát Fenyő Iván, műegyetemista forradalmár szerelmét Dobó Kata, barátjukat, egy másik vízilabdázót Csányi Sándor játssza. Rajtuk kívül fontosabb szerepekben láthatjuk még Szávai Viktóriát, Huszár Zsoltot, Haumann Pétert, Szirtes Ágit, Schmied Zoltánt és Rába Rolandot.

A magyar-angol koprodukcióban készülő film rendezője Goda Krisztina, akinek tavalyi első nagyjátékfilmje, a Csak szex és más semmi hatalmas közönségsikert aratott. A Szabadság, szerelem forgatókönyvét az Elemi ösztön írója, Joe Eszterhás írta Bereményi Géza, Divinyi Réka és Éva Gárdos közreműködésével. Az operatőr Vecsernyés János (Mix, Üvegtigris 2) lesz.

A március 5-én kezdődő forgatási munkálatok előreláthatólag kilenc hétig tartanak majd; a teljes egészében magyar stáb eredeti helyszíneken, így a Parlament előtt, a Műegyetemen, a Bem téren és a Hajós Alfréd uszodában is forgat. A film tervezett hazai bemutatója 2006. október 23.
 
Forrás: InterCom

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK