Penélope Cruz pisil és verekszik

2006.03.01. 9:30

Két új előzetes az interneten a spanyol színésznővel: a Volverben, Almodóvar új filmjében pisilni is láthatjuk, a Bandidasban pedig westernhőst alakít, aki az ízelítőben Salma Hayekkel verekszik, és bankot rabol.

Pedro Almodóvar új filmjében ismét saját gyermekkori élményeiből táplálkozó történetet mesél el nők különböző generációiról. A film címe Volver, ami visszatérést jelent, és arra utal, hogy az egyik főszereplő, akit Carmen Maura alakít, halála után visszatér az élők közé. A rendező saját szavaival: "Maura figurája modern nő, aki egyben jó anya is, de szerelmes egy olyan férfiba, aki messze áll a tökéletességtől. Halála utána visszatér a városba, hogy elintézze azokat az ügyeket, amelyeket életében nem sikerült megoldania."

Maura szereplése a valóságban is nagy visszatérés: a színésznő, aki a spanyol rendező pályája elején filmjeinek állandó szereplője volt, az 1988-as Asszonyok a teljes idegösszeomlás szélén forgatása után összeveszett Almodóvarral, és azóta ez az első alkalom, hogy újra együtt dolgoznak.

A film főszereplői közt található Penélope Cruz és Lola Duenas is, utóbbit főképp a 2004-es A belső tenger-ből ismerhetik a magyar nézők. Mindketten Maura figurájának lányait alakítják. Cruz figurájáról a rendező azt mondja, hogy "Sophia Loren és Claudia Cardinale keveréke. Fiatal anya, akinek nem könnyű az élete, ezért barátságtalan az emberekkel, és problémás a városban lakókhoz fűződő viszonya. A szerep nagy kihívást jelent, mert pillanatok leforgása alatt ezernyi hangulatváltást kell megjeleníteni."

Almodóvar legutóbbi filmje a 2004-es Rossz nevelés volt, melyben két fiú bonyolult barátságát-szerelmét mesélte el. A rendező nyilatkozata szerint "most a Volver-t kellett megcsinálnom, különösen, mivel a Rossz nevelés-en már túl vagyok. Nem véletlen, hogy azok a filmjeim, amelyben férfiak a főszereplők, mindig sötétebbek és nehezebben emészthetők, mint a derűsebb női filmjeim. Férfiakról nem tudnék vígjátékot csinálni, mert ha róluk beszélek, az azt jelenti, hogy őszintén kell beszélnem saját magamról, és azt hiszem, hogy azt nem tudom humoros formában előadni."

Forrás: [origo]
Penélope Cruz és Salma Hayek a Bandidas című filmben

Penélope Cruzt a közeljövőben Salma Hayek oldalán is láthatjuk majd a Bandidas című westernben. Az elsőfilmes rendezők (Joachim Roenning és Espen Sandberg) filmjének társszerzője Luc Besson. Az előzetest megtekintve a Bandidas hangulata emlékeztet a szintén Besson által írt és Cruz főszereplésével készült Tulipános Fanfan-éra, amennyiben ez a film is akciódúsnak és idétlen poénokkal tarkítottnak tűnik. A történet Mexikóban játszódik a 19. század végén. Két nagyon különböző, de egyformán tűzrőlpattant nő (Cruz és Hayek) találkozik, és kezdeti ellentéteiket legyőzve összefognak, és bankrablásra adják a fejüket. A mellékszerepekben Steve Zahnt (Naplopók, Szahara), Sam Shepardot és Dwight Yoakamot (Pánikszoba) láthatjuk majd.

Várhatóan a Volver és a Bandidas is ősz elején érkezik a magyar mozikba.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK