A homoszexuális birkapásztorok a Filmklubban jönnek össze először

2006.03.06. 8:18

Végre hozzánk is megérkezik a film, amelytől hónapok óta hangos az amerikai sajtó: Ang Lee két cowboy szerelmi történetét elmesélő Brokeback Mountain című alkotása március végétől a hazai mozikban is megtekinthető. Ha mindenki másnál hamarabb szeretnéd látni a rendezői Oscarral díjazott filmet, játssz velünk, és nyerj jegyet az [origo] filmklub premier előtti vetítésére.

Nehéz elvárások nélkül közeledni egy olyan filmhez, amelyről már minden lehetséges jót megírtak az újságok, és amely majdnem minden lehetséges díjat bezsebelt a filmkritikusok elismerésétől kezdve, a Golden Globe-on keresztül a rendezői Oscarig. De nem szabad "nagyot" várni a Brokeback Mountain-tól, mert nem egy bombasztikus alkotásról van szó, hanem egy szerény filmről, amely finoman, visszafogottan meséli el egy szép szerelem történetét. Az egyetlen kétség, ami felmerülhet vele kapcsolatban, nem a filmre, hanem a befogadók érettségére vonatkozik: a Brokeback Mountain valóban csak azoknak szól, akik elfogadják, hogy a szerelem nem ismer korlátokat, és két férfi közt éppúgy kialakulhat, mint ellentétes neműek közt.

Forrás: [origo]
Nézz még több képet a filmből! | A film hivatalos honlapja

Ennis (Heath Ledger) és Jack (Jake Gyllenhaal) a hatvanas években egy nyáron együtt birkapásztorkodnak a wyomingi Brokeback-hegyen. A két szűkszavú fiú egy éjjel váratlanul közel kerül egymáshoz, ami egy életre szóló kötelék kezdetét jelenti. A nyár véget érte után évekig nem találkoznak. Mindketten megházasodnak, és gyerekeik születnek, de nem felejtik el egymást, és négy évvel később újrakezdődik a viszonyuk, amellyel így vagy úgy feleségeiknek (Anne Hathaway és Michelle Williams) is meg kell birkózniuk.

Forrás: SPI
Nézz még több képet a filmből! | A film hivatalos honlapja

Bár a rendező, Ang Lee (Jégvihar, Tigris és sárkány) interjúiban mindig azt hangsúlyozza, hogy semmi különöset nem szeretett volna a filmmel elérni, csak el akarta mesélni egy szerelem történetét, a filmtervnek sok hányattatáson kellett keresztülmennie, míg a '97-ben megjelent novella, amelyen alapul, a vászonra kerülhetett. Hosszú évekbe telt ugyanis, amíg sikerült két színészt találni, akik hajlandók voltak eljátszani a főszerepeket. Szerencse, hogy végül Ledger és Gyllenhaal vállalta a szerelmespár megformálását, kettejük közös alakítása, a száz százalékig hihető vonzalmuk teszi igazán emlékezetessé a filmet.

* * *

Nyereményjátékunk lezárult, a helyes megfejtés a C) válasz volt:

A Brokeback Mountain forgatása közben Michelle Williams és Heath Ledger került romantikus viszonyba.

Gratulálunk minden helyes megfejtést beküldőnek! A következő szerencsés olvasóinkat szeretettel várjuk mozipartnerükkel együtt március 29-én szerdán 19 órára a Palace Westend mozi 5-ös termébe (1062 Budapest, Váci út 1-3.):

Almási Mónika, Andabaka Rita, Bak Árpád, Balipap Zsófia, Balla Nándor, Bárány Melinda, Benedek Glória, Beregi Péter, Bogdán Judit, Boromisza Klári, Csiszér Mónika, Czinege Petra, Danyi Gabriella, Darvas Krisztina, Domokos Eszter, Fettik Gyongyi, Fila Erzsébet, Gosztonyi Zsolt, Hadnagy József, Hajmási Péter, Heidinger Szilvia, Horváth Ágnes, Ilyés Katalin, Jenei Janka, Kaszás Dóra, Kenyeres Rózsa, Kiss Sándor, Klima Katinka, Knipper Benjamin, Konstantin Khabensky, Lakatos László, László Pálné, Lovass-Nagy Anna, Majoross Bea, Malatinszky Nóra, Márki Renáta, Mecseki Anett, Meskó Mercédesz, Mészáros Marcell, Micheller László, Mihályházi Sybil, Molnár Annamária, Nagy Szilvia, Neuhold Attila, Orbán Lívia, Orosz Ilona, Páncél Éva, Papp Judit, Papp Tamás, Petricskó Mariann, Pintér Vivi, Pommerschein László, Posch Eszter, Rátkai Anett, Rebb  Annamária, Román Zsuzsa, Schmidt Tamásné, Sendula Anita, Szarka Ernő, Szathmáry Bori, Szebényi Dénesné, Szelőczei Anna, Szendre Linda, Szilvia Barbara, Szusz Martina, Tarjányi Margit, Tarnai Péter, Tarnóy Anna, Tóth Angelika, Tóth Anikó, Tóth Tibor, Tölgyesi Krisztina, Uhlár Renáta, Vadász Beatrix, Varga Beáta, Várkonyi Klára, Zeller Anikó, Zsarnóczky Erika, Zsigmond András, Zsilvölgyi Rita

Amennyiben nem látod nevedet a fenti listában, ne csüggedj, még rengeteg alkalmad lesz az ingyen mozizásra!

KAPCSOLÓDÓ CIKK