"Good Night, M!" - Bond-lányok a hetvenes években

2006.03.16. 19:04

Britt Ekland
Szerepe: Mary Goodnight
Film: Az aranypisztolyos férfi (1974)
Kora a film idején: 32

Forrás: [origo]
Britt Ekland | Nézz még több képet a Bond-lányokról!

Goodnight segít Bondnak felülkerekedni Scaramangán, a három mellbimbójú gonosztevőn, akit Christopher Lee játszik. (Aki egyébként rekordot tart, mint a legtöbb filmben szereplő színész, leginkább gonosz szerepekben. Legutóbb például A Gyűrűk Urá-ban és a Csillagok háborújá-ban gonoszodott el velejéig.) Goodnight sajnos nem kerül túl közeli kapcsolatba Bonddal, ellenben elég vicces karakter. Felmerülhet bennünk, hogy nevét a film végi slusszpoén kedvéért kapta, amikor M próbálja a telefonhoz hívni az ügynöknőt, aki épp Bond ölelésében fekszik. Mikor M már sokadszorra mondja, hogy "Goodnight, Goodnight!", a 007-es végre beleszól a kagylóba: "Good Night, M!", és lerakja.

Forrás: [origo]
Britt Ekland | Nézz még több képet a Bond-lányokról!

A svéd Britt Ekland fiatalkorában nagyon keresett színésznő volt. Például Peter Sellers kapásból beleszeretett a skandináv szépségbe, el is vette feleségül, szerepeltek is közösen két filmben. (Sellers mellesleg szívrohamot kapott mellette az ágyban a nászéjszakájukon, de túlélte.) 1977-ben már Rod Stewarttól vált, ez után sok tévésorozatban feltűnt (Battlestar Galactica, The Love Boat, Fantasy Island). Karrierje során szerepelt a kultkrimi Get Carter-ben is Michael Caine-nel (aminek a zenéjét szintén Roy Budd írta, és mondanunk se kell, hogy fantasztikus, és mint filmzene is klasszikusnak számít), de feltűnt Ernyei Béla mellett is Az aranyifjú-ban. Azért írtunk róla sokat, mert tényleg jó nő.

+ + +

Maud Adams
Szerepe:
Andrea Anders
Film: Az aranypisztolyos férfi (1974)
Kora a film idején: 29

Forrás: [origo]
Maud Adams | Nézz még több képet a Bond-lányokról!

Scaramanga csaja. James Bond aztán addig fűzi, míg segít neki ellopni a Solex nevű szerkentyűt, cserébe az Aranypisztolyos aranygolyót repít a lányba. Az Octopussy című későbbi Bond-filmben újra szerepel, mint maga, Octopussy. De feltűnik a 1985-ös Halálvágtá-ban is egy kameó-szerepben, az élesszeműek a San Franciscó-i tömegben szúrhatják ki. (Sokáig folyt a vita a rajongók között, hol is látható Maud, míg egyvalaki elküldött a képet a filmből a színésznőnek, amiről úgy gondolta, hogy ő van rajta. Maud válasza az volt, hogy "igen, valószínűleg az vagyok én, legalábbis nagyon hasonlít.")

Maud Adams születése szerint Britt Ekland honfitársa, modellként került a film világába a 70-es években. Leginkább tévéfilmekben szerepelt, Svédországban egy szappanoperából ismerik a legjobban. Jelenleg az LLC nevű skandináv biokozmetikai cég elnöke.

KAPCSOLÓDÓ CIKK