"Good Night, M!" - Bond-lányok a hetvenes években

2006.03.16. 19:04

Barbara Bach
Szerepe: Ánya Amaszova
Film: A kém, aki szeretett engem (1977)
Kora a film idején: 30

Forrás: [origo]
Barbara Bach | Nézz még több képet a Bond-lányokról!

Egy mikrofilmet próbálnak mindketten megszerezni - angol részről Bond, szovjet részről Ánya, másik nevén Tripla X. Később együtt próbálják megállítani Stromberget, a főgonoszt, aki azért rabolt el egy-egy tengeralattjárót mind a britektől mind az oroszoktól, hogy nukleáris tölteteikkel váratlan módon elpusztítsa a világot, hogy víz alatti bázisán elölről kezdje a Föld benépesítését - természetesen az ő irányítása alatt. A lány végül mégis ellenségként néz szembe Bonddal, mert nem nagyon örül, mikor megtudja, hogy Bond korábban megölte a szerelmét.

A New York-i Barbara Bach modellként ismerkedett meg későbbi olasz férjével, akivel Olaszországba költözött, ezért első filmjei mind ott készültek. 1975-ben aztán a válásuk után Barbara visszaköltözött az USA-ba, ahol 1980-ban megismerkedett Ringo Starr-ral, akivel azóta is férj és feleség. Inkább erről híres, mint filmjeiről.

+ + +

Caroline Munro
Szerepe:
Naomi
Film: A kém, aki szeretett engem (1974)
Kora a film idején: 27

Forrás: [origo]
Caroline Munro | Nézz még több képet a Bond-lányokról!

Stromberg helikopterpilótája. Megpróbálja megölni Bondot és Ányát a Lotus Esprites jelenetben, de ráfázik.

Érdekesség: Caroline Munro angol színésznő már a '67-es paródiában, a Casino Royale-ban is feltűnt mint statiszta. Inkább modell volt, mint színésznő: már 17 évesen a Vogue-ba kerültek a képei, és az alacsony költségvetésű horrorfilmekben is leginkább hosszú combjait villantja meg tehetsége helyett, nem mintha ez bármekkora problémát is jelentene.

KAPCSOLÓDÓ CIKK