Natalie Portman kasszát is robbant

2006.03.20. 16:22

A Wachowski testvérek által írt V mint vérbosszú vezeti az amerikai mozibevételi listát. A fasiszta Angliában játszódó negatív utópiát nálunk április 20-án mutatják be.

A Mátrix alkotói által írt, Natalie Portman és Hugo "Smith ügynök" Weaving főszereplésével készült V mint vérbosszú került az első helyre a hétvégén az amerikai mozikasszáknál. Az ötven millió dolláros költségvetésű film, melyet a Wachowksi testvérek korábbi rendezőasszisztense, James McTeigue rendezett, 26,1 millió dollárt gyűjtött. A történet egy elképzelt jövőben játszódik, amelyben Angliából fasiszta állam lett. Weaving egy álarcos terroristát alakít, aki szembeszáll az elnyomó kormánnyal, Portman pedig egy naiv lányt, aki eleinte akarata ellenére keveredik bele az eseményekbe, de aztán aktív részese lesz a lázadásnak. A hazai bemutató április 20-án várható.

Második helyen a múlt heti első, a Sarah Jessica Parker és Matthew McConaughey nevével fémjelzett romantikus komédia, az Anyám nyakán áll (hazai bemutató: április 6.) 15,8 millióval. A film tíz nap után 48,4 milliós összbevételnél tart, és ha talán nem is éri el a legutóbbi hasonló stílusú McConaughey-film, a Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt eredményét (105,8 m), azért szépen teljesít.

A múlt héten gyenge 16 millióval nyitó The Shaggy Dog című kutyás film keveset veszített bevételi eredményéből, mindössze 17%-ot esett az előző hétvégéhez képest, és így eddig 35,9 millió dollárt szedett össze. A lista negyedik helyén a frissen bemutatott She's the Man, a Shakespeare Vízkereszt, vagy amit akartok című komédiáján alapuló vígjáték áll 11 millió dollárral.

A toplista ötödik helyén a The Hills Have Eyes című horror-remake-et találjuk, amely a múlt heti harmadik helyről csúszott vissza, és 8 millió dollárt gyűjtött a hétvégén.

A heti premierek közt volt Sidney Lumet (Tizenkét dühös ember, Hálózat) új bírósági drámája, a Find Me Guilty is, melyben Vin Diesel végre nem akcióhősként szerepel. A 13 millióból készült filmet még csak 439 moziban játsszák, de 628 000 dolláros összbevétele (1430 dolláros mozinkénti átlag) nem ígér fényes jövőt az alkotásnak.

Az idei eddigi legmagasabb mozinkénti átlagot a hétvégén öt moziban bemutatott Thank You for Smoking érte el, amely 260 000 dollárt hozott, azaz mozinként átlagosan 52 ezret. Ez még nem garancia arra, hogy a dohányipar visszásságait szatirikusan bemutató vígjáték a későbbiekben is sikeres lesz, mivel témájából kifolyólag valószínűleg csak egy szűk réteg érdeklődésére tarthat számot.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK