Bújj Harry Potter kardigánjába!

2006.03.29. 8:55

A Harry Potter és a Tűz Serlege DVD-megjelenése alkalmából igazi Potter-rajongóknak való ajándékot sorsoltunk ki: a játékunkban részt vevők megnyerhették a kardigánt, amelyet Harry a Trimágus Tusán viselt a filmben.

A Harry Potter-sorozat negyedik, eddigi legizgalmasabb része rengeteg extra társaságában kerül DVD-forgalmazásba április 4-étől. A kétlemezes DVD-kiadáson a szinkronizált és feliratos változatban is megtekinthető filmen túl találhatók többek közt kivágott jelenetek, interjúk a szereplőkkel, DVD-lejátszón játszható Potter-játékok és a forgatási munkálatokba bepillantást nyújtó werkfilm.

A Harry Potter és a Tűz Serlegé-ben a kis varázslótanoncnak minden korábbinál keményebb kihívásokkal kell megküzdenie: a neve rejtélyes módon belekerül a Trimágus Tusára jelentkezők nevét őrző Tűz Serlegébe, így ő lesz a tusán a Roxfortot képviselő diák, akinek tűzokádó sárkánnyal és egyéb borzalmakkal kell megküzdenie, hogy megszerezhesse a bajnoki címet. De ez még semmi ahhoz képest, hogy Voldemort nagyúr visszatér, és a film vége felé Harry szemtől szemben találja vele magát. Ez a Potter-film már semmiképpen sem a legkisebb korosztálynak szól, viszont kiskamasz kortól felfelé mindenki élvezheti, látványos izgalmai simán lekötnek egy felnőttet is.

A rendezést az első két részt készítő Chris Columbus, illetve a harmadikat jegyző Alfonso Cuarón után Mike Newell, a Négy esküvő és egy temetés, illetve a Fedőneve: Donnie Brasco alkotójára bízták. Természetesen a főszerepekben ismét a már erősen kamaszodó trió látható: Daniel Radcliffe, Emma Watson és Rupert Grint. Voldemort szerepében Ralph Fiennes tűnik fel orr nélkül elég felismerhetetlenre, de kétségtelenül ijesztőre maszkírozva. A tanári kar tagjai közt ismét megcsillantják a tehetségüket olyan nagynevű angol színészek, mint a Dumbledore-t megformáló Michael Gambon, a Piton tanárurat alakító Alan Rickman és a McGalagonyt játszó Maggie Smith.

Fotó: Molnár Annamária [origo]

Játékunkban egy igazi Potter-rajongóknak való ajándékot lehetett nyerni: három ahhoz hasonló kardigánt sorsolunk ki, amilyet Harry a filmben a Trimágus Tusa során viselt. A helyes válaszok a következők voltak:

A Harry Potter és a Tűz Serlege című filmben Harry Potter milyen fajtájú sárkányt választ az első feladatban?

C) Magyar Mennydörgő

A Harry Potter és a Tűz Serlege című filmben kit ment meg Viktor Krum a Nagy Tóból a Trimágus Tusa második feladatában?

B) Hermione Granger

A Harry Potter és a Tűz Serlege című filmben hova kell belépniük a bajnokoknak a Trimágus Tusa harmadik feladatában?

B) Egy útvesztőbe

A több mint 1200 helyes megfejtő közül véletlengenerátor segítségével választottuk ki a három szerencsés nevét, akik elvihetik a Harry Potteres kardigánokat.

Nyerteseink tehát: Madaras János, Máriásné Boross Bernadett és Szőnyi Krisztina.

Gratulálunk a nyerteseknek, a többieknek pedig köszönjük, hogy velünk játszottak! Aki most nem nyert kardigánt, ne szomorodjon el, mert például Keresztapás videojátékot és pólót még könnyedén nyerhet...

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK