A nyolcvanas évek Bond-szerepén Roger Moore és Timothy Dalton osztozott. Moore ebben az évtizedben három filmet forgatott, míg Dalton kettőt, és ennyivel be is fejezte a titkosügynökösdit. Ekkor kezdett egyre tisztábban elkülönülni egy jó és egy rossz Bond-lány filmenként. Mindettől függetlenül a nyolcvanas években is kivétel nélkül szexisek és halálosak. Lássuk, kik voltak ők!

Carole Bouquet
Szerepe: Melina Havelock
Film: Szigorúan bizalmas (1981)
Kora a film idején: 24

Egy görög tengerbiológus lánya. Meggyilkolt szülei miatt akar bosszút állni, s eközben segíti Bondot is.

Carole Bouquet francia, jelenleg Gérard Depardieu menyasszonya, akivel 1979-ben szerepelt együtt egy filmben, de 1996 környékén szerettek egymásba. A szép színésznő 1977-ben debütált Bunuel A vágy titokzatos tárgya című filmjében, megosztva a női főszerepet Angela Molinával. Többnyire francia filmekben szerepel (legutóbbi híres filmje a Luc Besson-féle Wasabi - Mar, mint a mustár volt 2001-ben, Jean Renóval), és a színészkedés meg a modellkedés mellett tévébemondó. A Chanel Number 5 parfüm arca is volt.

Mivel a filmben számszeríjat használ, szegény Carole Bouquet akkoriban minden fotón számszeríjjal volt kénytelen szerepelni.

+ + +

Lynn-Holly Johnson
Szerepe: Bibi Dahl
Film: Szigorúan bizalmas (1981)
Kora a film idején: 23

Bibi egy korcsolyaversenyző, aki megpróbálja Bondot befűzni. Ő azonban elutasítja a nagyon fiatal lány közeledését: "Igen, nos, vedd fel a ruhádat, és veszek neked egy jégkrémet." A lány végül a görög csempésznél, Milos Columbónál talál vigaszt.

Lynn-Holly Johnson a valóságban is korcsolyaversenyző volt, az 1974-es amerikai műkorcsolya-bajnokságon második helyezést ért el. Mivel inkább ehhez értett, mint a színészkedéshez, leginkább sportteljesítménye miatt kapott szerepeket olyan filmekben, ahol korcsolyázni kellett.

Végül két érdekesség a film forgatásáról: Tula, egy lány Hector Gonzales uszodájából, a felvételek után bevallotta, hogy transzszexuális. Egy másik jelenetben, mikor Q beüt egy ötjegyű kódot, a billentyűk dallama az előző Bond-film főcímzenéjének a refrénje, csak épp nincs befejezve. Az utolsó két hangjegyet a kódtáblán Bond üti be.