Az Elemi ösztön 2 hivatalos előzetese nem sok erotikát és izgalmat nyújtott a Sharon Stone hosszú combjait és más testrészeit megpillantani vágyó nézőknek, de most itt a film nem hivatalos - mondjuk úgy: rajongói - előzetese, amely nem egészen három percben mindent tartalmaz, amit a filmből látni érdemes.

A híresztelések szerint Michael Douglas és Stone emlékezetes szexjelenetéhez hasonlók nincsenek a második részben, ezért feltételezhető, hogy ez az előzetes Sharon Stone meztelen domborulatainak összes filmbeli felvillanását tartalmazza, illetve ráadásként még a látványosabb akciójelenetek is szerepelnek benne. Ezek után igazán nem lesz érdemes ezer forint körüli összeget kiadni a film megtekintéséért, amely az egyik külföldi kritikus szerint, aki már látta, nem is azért pocsék, mert Stone 47 évesen már nem olyan szexi, mint '92-ben volt, hanem egészen más okokból.

Clint Morris, a kritika szerzője, sokkal inkább azt fájlalja, hogy a forgatókönyvíróknak nem sikerült összefüggő sztorit kanyarítaniuk, ezért kétségbeesetten teszi fel a kérdést: "Miért tartott tizenöt évig, hogy összehordják ezt az iszonyatos zagyvaságot?" Emellett főleg a férfi főszereplőt, a szerintünk is minden vonzerőtől mentes David Morrisseyt kritizálja, aki ugyanazzal az unott arckifejezéssel játssza végig a film csaknem két óráját. Morris azzal zárja kritikáját, hogy az Elemi ösztön 2 nemcsak a világ egyik legrosszabb folytatása, hanem általában a világ egyik legrosszabb filmje.

Sajnáljuk, hogy minden jel arra mutat, hogy a film teljesen élvezhetetlen, különösen, mivel magyar vonatkozásai is vannak: azon kívül, hogy egyik producere Andy Vajna, az operatőr a Sorstalanság-ot és a Kontroll-t is fényképező Pados Gyula, és a filmben feltűnik Dobó Kata is. Dobónál valószínűleg jobban szégyenkezik majd a produkció miatt Charlotte Rampling, aki az idei Berlinale zsűrielnöke volt, és David Thewlis, a Mezítelenül sztárja, akik szintén szerepelnek a filmben.

Aki mégis megtekintené Stone széttárt combjait a nagyvásznon, április 6-tól megteheti a magyar mozikban.