Homoszexuális író, éretlen apa, korosodó szexbálvány

2006.04.05. 23:57

Ismét hat új film a mozikban, és ezúttal igazán nem panaszkodhatunk, hogy nincs miből választani, mert témában, stílusban és színvonalban is minden van: Arany Pálmás hiperrealista dráma, Oscar-díjas életrajzi film, olasz titkok és szerelmek, hackerkedés Ford-módra, harmincas agglegény és Sharon Stone combjai.

Capote - 2005
ElőzetesHivatalos oldal | Hol/Mikor játsszák

Forrás: InterCom

Miről szól? Amikor Truman Capote az újságban azt olvassa, hogy egy kansasi kisvárosban ismeretlen elkövetők lemészároltak egy egész családot, egyből tudja, hogy megvan a téma a következő cikkéhez. Aztán rájön, hogy könyv lesz belőle.

Ki a rendező? Bennett Miller, aki csak egy dokumentumfilmet készített ez előtt, de most egyből Oscarra jelölték a rendezésért.

Kik a szereplők? Az írót Philip Seymour Hoffman alakítja megdöbbentő hitelességgel, asszisztensét, a szintén író Nelle Harper Lee-t Catherine Keener játssza. A Capote-hoz közel kerülő gyilkost Clifton Collins Jr. alakítja, Chris Cooper a helyi nyomozó szerepében tűnik fel.

Kinek ajánljuk? A két órás film lassú, feszült visszafogottságban zajlik, de nagyon megéri belefektetni a szükséges odafigyelést.

Mit mondunk még a filmről? A Capote sokkal több mint egy életrajzi film, amelyből megtudhatjuk, ki is volt Truman Capote és hogyan élt. A remek, visszafogott alakítások és a sajátos, feszült hangulat különleges filmélményt nyújt minden olyan nézőnek, akinek a számítógépes effektusok és a surround sound még nem tompította el az érzékeit. Olvasd el kritikánkat!

Előző
Következő