A Stephen King novellájából készülő horrorfilmben John Cusack rettenetes élményeken megy keresztül a hotelben, melyet Samuel L. Jackson igazgat.

Megfilmesítik Stephen King 1408 című novelláját, amely eredetileg a Blood and Smoke című hangoskönyvben jelent meg. A történet egy rettenetes New York-i hotelszoba körül bonyolódik, amelynek 1408 a száma, de valójában nem a tizennegyedik, hanem a tizenharmadik emeleten található, és számjegyeinek összege is tizenhárom.

A hotelbe érkezik a paranormális tevékenységekkel kapcsolatban szkeptikus író, akit John Cusack alakít, és éppen az elátkozott szobában akar megszállni. Hiába próbálja lebeszélni őt erről a hotel vezetőjét megszemélyesítő Samuel L. Jackson, az írónak csak egyre jobban felkeltik az érdeklődését a hoteligazgató vérfagyasztó történetei. Azonban a szoba elfoglalása után Cusack figurájának hamar rá kell jönnie, hogy nem jól döntött, mert rémségekkel találja szemben magát.

A filmet az anyai ágon magyar származású svéd rendező, Mikael Hafström rendezi majd, aki legutóbb a Kisiklottak című thrillert készítette Clive Owennel és Vincent Cassellel. A sötét sztorik iránt vonzódó alkotó korábbi munkái közt találjuk a Könyörtelenek című tinédzserdrámát és a Magyarországon nem forgalmazott Drowning Ghost angol címet viselő horrort is.

A 1408 forgatókönyvének első változatát Matt Greenberg (H20) írta, jelenleg Scott Alexander és Larry Karaszewski, a Larry Flynt, a provokátor-t jegyző alkotópáros dolgozik a végső verzión.