Végre műsorukra tűzik a magyar mozik Wong Kar-Wai tizenöt éve készült második filmjét, a Vadító szép napokat, amely az [origo] filmklubban is látható lesz. Ha szeretnéd megtanulni a nőcsábászat trükkjeit Leslie Cheungtól, játssz velünk, és jegyet nyerhetsz a premier utáni vetítésre.

Végre nagyvásznon is megtekinthető lesz Wong Kar-Wai második nagyjátékfilmje, amely most először kerül moziforgalmazásba hazánkban. A '91-es Vadító szép napok-at tartják a rendező első "igazi" filmjének, ami egy szempontból biztosan indokolt: ez volt az első filmje, amelyet állandó alkotótársává váló operatőrével, Christopher Doyle-lal közösen készített. Wong filmjeihez elválaszthatatlanul hozzátartozik a Doyle által megteremtett álomszerű látványvilág, amely megigézi a nézőt például a Szerelemre hangolva vagy a 2046 képsorait nézve.

A Vadító szép napok egy másik nagy debütálásra is alkalmat adott: a főszereplő Leslie Cheung később az Ashes of Time és az Édes2kettes című Wong-filmekben is főszerepet játszott. A hatvanas években játszódó filmben Cheung egy Yuddy nevű fiatal férfit játszik, aki megtudja, hogy a részeges prostituált, akit anyjának hitt, mégsem vér szerinti szülője. Miközben Yuddy igazi anyját és önmagát keresi, nőket csábít el és hagy faképnél lelkiismeret-furdalás nélkül. Viszonyt kezd a csendes Su Lizennel (Maggie Cheung - Szerelemre hangolva, Tiszta) és Mimivel (Carina Lau - 2046), a bártáncosnővel is, és nem tud vagy nem akar választani a két nő között.

A film a Hongkongi Filmakadémia által megszavazott 100 legjobb kínai film listáján a harmadik helyet foglalja el. "Azt hiszem, a Vadító szép napok, a Szerelemre hangolva és a 2046 egyetlen, folyamatos történetet alkot" - nyilatkozta a rendező. "Érdekes lenne összerakni a három filmet, hogy egyetlen kerek történet legyen belőlük. Ha a Vadító szép napok és a Szerelemre hangolva csupán egy epizódja a 2046-nak, úgy a 2046 a teljes történet."

* * *

Nyereményjátékunk lezárult, a helyes megfejtés a B) válasz volt:

A Csungking Expressz első felének főhőse kizárólag ananász befőttből vásárolt  május 1-jén lejárt szavatosságú dobozokat.

Gratulálunk minden helyes megfejtést beküldőnek! A következő szerencsés olvasóinkat szeretettel várjuk mozipartnerükkel együtt április 30-án vasárnap 19 órára az Odeon Lloyd moziba (1136 Budapest, Hollán Ernő utca 7.):

Bánszki Viktória, Benedek Júlia, Berkes Áron, Görög József, Grósz Enikő, Györkei Lidia, Kiss Tamás, Kocman Gabriella, Lukácsy Eszter, Máté Anna, Mihály Levente, Nóniusz Anita, Orosz László, Péter Zoltán, Pintér Mercédesz, Ruip Attila, Schuchtar Natasa, Seres Róbert, Varga Boglárka, Vörös Anikó, Wagner Katalin

Amennyiben nem látod nevedet a fenti listában, ne csüggedj, még rengeteg alkalmad lesz az ingyen mozizásra!