Az arisztokrácia gyilkos bája

2006.04.26. 17:52

Woody Allen hetvenéves korában bebizonyítja: tud még újat mutatni. Match Point című filmje nem csak abban különbözik az utóbbi időben született alkotásaitól, hogy Scarlett Johansson bájai láthatók benne, bár már önmagában emiatt is érdemes volna megnézni. Játssz velünk, és az [origo] filmklub premier előtti vetítésén megbizonyosodhatsz róla, hogy a Mester megfiatalodott!

Woody Allen gyakorlatilag minden évben készít egy filmet, hiszen saját bevallása szerint ez a foglalatosság menti meg őt attól, hogy eluralkodjon rajta a szorongás és a depresszió. Az utóbbi években nem sok újat mutatott nekünk a mester, New York-i értelmiségijeit, pszichoanalitikus humorát és a nők kedvencének szerepében egyre hihetetlenebb figuráját már sokan kezdték megunni - bár Allen még mindig sokkal viccesebb dialógusokat ír, mint bárki más Amerikában. Most azok is felkaphatják a fejüket, akik mostanában esetleg elpártoltak tőle: Match Point című alkotása egészen más, mint amit megszoktunk Allentől. Nem vígjáték, hanem romantikus beütésű, noiros hangulatú krimi, nem New Yorkban játszódik, hanem Londonban, nincs benne se a rendező, se a megszokott poénjai, van benne viszont szexjelenet.

Forrás: SPI
Nézz még több képet a filmből! | Előzetes | Honlap

A történet azzal kezdődik, hogy Chris, a teniszoktató, összebarátkozik gazdag, előkelő családból származó tanítványával, Tommal. Chris hamarosan megismeri Tom húgát, Chloét is, akinek egyből megtetszik a sármos fiú. Chloe és Chris randevúzni kezdenek, de Chrisnek Tom csinos menyasszonyán, Nolán is megakad a szeme. A feltörekvő Chris egy idő után megoldhatatlannak tűnő dilemma elé kerül: Chloe biztosítaná számára az anyagi hátteret és a lehetőséget, hogy bekerüljön az előkelő társaságba, Nola viszont a szenvedélyes szerelmet jelenti az életében.

Forrás: SPI
Nézz még több képet a filmből! | Előzetes | Honlap

Woody Allennek húsz éve ez a legsikeresebb filmje, ami valószínűleg nagy részben köszönhető annak, hogy ezúttal saját maga helyett fiatal és szép színészeket tett meg főszereplőnek. Nolát az elbűvölő Scarlett Johansson alakítja, akit látva azonnal megértjük, Chris miért nem tud ellenállni csáberejének. Christ Jonathan Rhys Meyers formálja meg, aki majdnem olyan szép férfiban, mint Johansson nőben. Az érzéki ajkú és szemű ír színészre leginkább a Velvet Goldmine-ból emlékezhetünk, ahol egy David Bowie-hoz hasonló popsztár szerepében csábított nőket és férfiakat egyaránt. A szerelmi háromszög harmadik csúcsát, Chloét Emily Mortimer (Young Adam) alakítja, Matt szerepében pedig Matthew Goode látható.

* * *

Nyereményjátékunk lezárult, a helyes megfejtés a C) válasz volt:

Scarlett Johansson az Amerikai rapszódia című filmjét forgatta Magyarországon.

Gratulálunk minden helyes megfejtést beküldőnek! A következő szerencsés olvasóinkat szeretettel várjuk mozipartnerükkel együtt május 11-én csütörtökön 20 órára a Művész mozi Bunuel termébe (1066 Budapest, Teréz körút 30.):

Bakó Zsolt, Báré Miklós, Bartha Katalin, Czikmántory Tamás, Czunyi Lajos, Dinnyér Barbara, Fülöp Villő, Gellérné Tóth Veronika, Glodics Beáta, Gruber Dóra, Haux Márta, Illés Adrienn, Judit János, Kaldenekker Zita, Kanta Renáta, Kelemen Aliz, Kocsis Tamás, Láng Eszter, Máté Anna, Mézga Krisztina, Nágel Anna, Nagy Fruzsina, Nagylaki Csaba, Oláh Réka, Pálosi András, Pölczman Katalin, Schwarczkopf Attila, Smigróczki Anita, Tolcsvai Aranka, Tóth Tímea, Varga Andrea, Zeke Janka

Amennyiben nem látod nevedet a fenti listában, ne csüggedj, még rengeteg alkalmad lesz az ingyen mozizásra!

KAPCSOLÓDÓ CIKK