Akiknek van szemük, azokban a Miami Vice végleges előzetesét megnézve egy csepp kétség sem maradhat afelől: a népszerű tévésorozat egész estés filmváltozata lesz az év legkirályabb filmje!

Kezdjük ott, hogy Michael Mann az egyik legdögösebb amerikai rendező. Ő rendezte többek közt a zseniális Szemtől szemben-t Al Pacinóval és Robert De Niróval, a lassú, de ütős A bennfentes-t, és a Collateral-t, amelyben még Tom Cruise is tudott jó lenni. Jellegzetes képi világukról is felismerhető filmjei mindig súlyosak, de szórakoztatók.

Több mint húsz év telt el azóta, hogy Michael Mann megalkotta a Miami Vice sorozatot, és benne a két hiperkúl zsaru figuráját: az alligátorával egy lakóhajón lazázó Crockettet (Don Johnson) és a New Yorkból érkezett fekete bőrű Tubbsot (Philip Michael Thomas). A sorozatot '84-től '89-ig vetítették nagy sikerrel; aztán persze az ismétléseket nézhettük még hosszú évekig, a magyar televízióban is.

Eleinte bujkáltak bennünk kétségek afelől, hogy jó ötlet volt-e Mann részéről előásni ezt a régi sztorit, és egész estés filmmé felpumpálni, de mostanra minden tamáskodásunk nyomtalanul eltűnt. Már a szereposztás is elég meggyőző volt: Colin Farrell és Jamie Foxx pont azt a nagyvonalú macsóságot képviselik hitelesen, ami ehhez a két főszerephez kell. És akinek ez még nem lenne elég, megnézheti a végleges előzetest, amely önmagáért beszél. Akciójelenetek helikopterekkel, gépfegyverekkel és motorcsónakokkal, iszonyatosan májer főszereplők és forró szexjelenetek - mindez Mann összetéveszthetetlen stílusában. Ennyi nekünk elég is augusztusig, amikor a film megérkezik a hazai mozikba.