Istenek és istennők

2006.07.19. 15:17

Született: 1963. június 9. (Owensboro, USA)

Nemzetiség: amerikai

Miért imádjuk? Szabad szelleméért, és azért, mert akárhány tetoválást varrat is magára, és akárhány hétig hanyagolja is a mosakodást, nem tudja elrejteni érzékeny, feminin oldalát. No, és persze senki másnak nincs olyan szép arccsontja, mint neki.

Forrás: [origo]
Nézz még több képet Johnny Deppről!

Honnan ismerheti a magyar? Johnnyt mintegy tizenöt éve ismerjük és szeretjük: 1990-ben az első látásra Cure-rajongónak tűnő, szénakazalhajú Ollókezű Edward szerepében zártuk a szívünkbe. Azóta több mint 25 filmet lenyomott, amelyek csak abban hasonlítottak egymásra, hogy Johnny mindegyikben fura figurát formált meg. Láttuk például Buster Keaton és Don Juan reinkarnációjaként, földön kívüliekkel kokettáló űrhajósként, kétségbeejtően tehetségtelen rendezőként, ideggyenge nyomozóként, zenélő vándorcigányként, transzvesztitagyanús csokigyárosként és legújabban léhűtő kalózként is.

Kötelező Johnny: Rendszeresen dolgoznak együtt Tim Burton rendezővel, és eddig mindig csak jó sült ki az együttműködésükből (Ollókezű Edward, Ed Wood, Az álmosvölgy legendája, Charlie és a csokigyár, A halott menyasszony), de aki még Burtonnél is lenyűgözőbb alakítást tudott kicsalni Johnnyból, az Terry Gilliam volt A félelem és reszketés Las Vegasban-nal. Fizikai hasonlóság semmiképp sem indokolta, hogy ő játssza el a kopaszodó, szemüveges Hunter S. Thompsont, viszont az excentrikus figurák iránti fogékonysága annál inkább predesztinálta a politoxikomán újságíró megformálására. Partnere, az ügyvédjét alakító Benicio Del Toro nem kevésbé zseniális a filmben, lefogadnánk, hogy kettősük klasszikusként fog bevonulni a filmtörténetbe.

Forrás: [origo]
Nézz még több képet Johnny Deppről!

Néznivaló: Nálunk nem mutatták be a 2004-es The Libertine című filmet, melyben Johnny játssza Rochester szexuális kicsapongásairól elhíresült második grófját, de az előzetesét itt megnézhetitek. Megtalálható a neten egy hat perces interjú is Johnnyval, amely a Charlie és a csokigyár kapcsán készült, az Én, Pán Péter-ből pedig részleteket láthattok, amelyek közt olyanok is akadnak, amelyek kimaradtak a filmből.

Hallgatnivaló: Mielőtt színészkedésre adta a fejét, Johnny rockzenész akart lenni, és több együttese is volt. Ha készültek egyáltalán felvételek ezekről a korai próbálkozásokról, azok biztos, hogy nem elérhetők, viszont annál könnyebb hozzáférni az Oasis Fade In-Out című számához a '97-es Be Here Now című lemezről, amelyben Johnny játszik slide gitáron (a pletykák szerint erre azért került sor, mert Noel Gallagher a felvétel idején éppen túl részeg volt ahhoz, hogy játsszon).

Forrás: [origo]
Nézz még több képet Johnny Deppről!

Kattintanivaló: Johnny Depp rajongói oldalakkal Dunát lehetne rekeszteni, de a képgalériában található fotók mennyisége és minősége alapján mindenképpen ez az oldal a nyerő. Johnny testét számos tetoválás díszíti, az egyik rajongói oldal listája szerint pontosan 11 darab. Ezen a másik oldalon szemrevételezhetitek is az ábrákat.

Fogadjunk, hogy nem tudtad! Igazi rajongónak vallhatod magad, ha tudod, hogy Johnny melyik híres színésznek köszönheti első filmszerepét, hogy melyik rocksztár előtt lépett fel tinédzserkori zenekarával, a The Kids-zel, és hogy kinek az alakítására alapozta Ichabod Crane megformálását Az álmosvölgy legendájá-ban. (Nicolas Cage-nek, Iggy Pop előtt, és Richard E. Grant figurájára a Mi ketten című filmből.) És azt tudtad, hogy hiába játszott benne főszerepet, sose nézte meg a Gilbert Grape című filmet?

Bujdosó Bori

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK