Istenek és istennők

2006.07.19. 15:17

Született: 1985. január 1. (London, Anglia)

Nemzetiség: angol

Miért imádjuk? Mert még magának sem meri bevallani, hogy a legnagyobb sikerek várományosa, és úgy csinál, mintha ez a nagy szerénység brit örökség volna. Az Interview nevű lapnak hosszasan taglalta, hogy a britek sosem merik felszabadultan ünnepelni magukat, mert még mindig attól tartanak, hogy egy nap mindenüket elveszítik - mint egykor a gyarmataikat.

Forrás: [origo]
Nézz még több képet Max Minghelláról!

Honnan ismerheti a magyar? A magyar egyelőre csak a Sziriana című filmben láthatta, amelyben George Clooney lázadó kamaszfiát játszotta. Ezt megelőzően azonban már volt alkalma kidolgozni a karaktert a Bee Season című filmben is, ahol Juliette Binoche és Richard Gere osztoztak a szülői felelősségen. Ha ez már nem is jut a magyarok osztályrészéül, reménykedjünk abban, hogy legalább következő két filmjét, az Elvis and Annabell-t és a The Mysteries of Pittsburgh-öt forgalmazzák majd nálunk is.

Kötelező Max: Ha az eddig említett filmekben Max egyelőre csak dús ajkait, szúrós tekintetét és bozontos szemöldökét villantotta is meg (bár ennyi is nagyon szuggesztívnek bizonyult), most már tehetségére is van bizonyíték. Az Art School Confidential-ban egy képzőművész-hallgatót alakít, aki John Malkovich szárnyai alatt próbálja meg bebizonyítani, hogy ő a XXI. század Picassója.

Forrás: [origo]
Nézz még több képet Max Minghelláról!

Néznivaló: A kötelező leckét kezdjük az előzetessel! És ha úgy döntünk, jó lenne bevágódni Maxnál, nem árt egy gyorstalpaló a Woody Allen-összesből, valamint a Talking Heads és Prince klipjeiből! Max egyébként bevallja, hogy az életről szerzett jelenlegi tudása főképp filmélményeiből táplálkozik.

Hallgatnivaló: Nem indulhat rosszul a napunk, ha a reggeli kávé mellé belökjük minden idők egyik legkönnyebben elfütyülhető felvételét, a This Must Be The Place-t a Talking Headstől. Nem tartozik a tárgyhoz, de ez a szám szólt a Tőzsdecápák című Oliver Stone-klasszikus végefőcíme alatt is.

Forrás: [origo]
Nézz még több képet Max Minghelláról!

Kattintanivaló: Max bizonyára álszerényen mosolyog magában, amikor hetente leellenőrzi, hogy létezik-e még a rajongói oldala a neten. Aztán elégedetten megállapíthatja, hogy igen! És ez nekünk is jó, mert kiderül belőle, hogy Max modellnek sem utolsó.

Fogadjunk, hogy nem tudtad! Ha nem tudtad is, azért biztosan gyanús volt. Igen, Max a nagy hollywoodi giccsrendező, Anthony Minghella (Az angol beteg, A tehetséges Mr. Ripley, Hideghegy) fia, aki szinte egész eddigi életét Londonban töltötte, és nem az apukáját ünneplő partikon Hollywoodban. Egyébként is szerinte a család legsikeresebb tagja a nővére, aki a Sony Pictures elnökének, Amy Pascalnak a munkatársa. Ő pedig szabadidejében a Columbia University hallgatója, és élete egyik legmeghatóbb élményének azt tartja, amikor Justin Timberlake egy buliban leszólitotta.

Gyárfás Dóra

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK