Istenek és istennők

2006.07.19. 15:17

Született: 1980. január 17. (Los Angeles, USA)

Nemzetiség: amerikai

Miért imádjuk? Mert a legvacakabb filmet és képes feldobni jelenlétével. Mert a Filmklub egyik kedvenc regényének (fiú) főszereplőjéről kapta a nevét. Mert ő az egyetlen lány a világon, akire még amiatt sem tudunk féltékenyek lenni, mert egy időben Jason Schwartzman barátnője volt.

Forrás: [origo]
Nézz még több képet Zooey Deschanelről!

Honnan ismerheti a magyar? A Galaxis útikalauz stopposoknak tavalyi filmváltozatában ő játszotta Trillian szerepét. A vaskalapos Douglas Adams-rajongók persze húzták a szájukat, mert a regényben szó sem volt szerelemről Arthur Dent és Trillian között, de még ők sem tagadhatták le, hogy a csillagszemű színésznő iszonyatosan aranyos volt barna skótkockás térdzoknijában. Mivel a film gazdaságilag nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, félő, hogy a folytatások már nem fognak elkészülni.

Kötelező Zooey: Szintén legalább egy ezerrészes összeállításra lenne szükség, ha a magyar filmforgalmazás megbocsáthatatlan bűneit próbálnánk számba venni. Ezen a listán bizonyosan előkelő helyet foglalna el az a tény, hogy Zooey All The Real Girls című csodálatos filmjét eddig még egy hazai mozivászonra sem vetítették le. Az első valódi szerelem elmúlása még egy filmben sem volt olyan megrázó hitelességgel ábrázolva, mint David Gordon Green 2003-as remekművében.

Forrás: [origo]
Nézz még több képet Zooey Deschanelről!

Néznivaló: Elég ha megnézed az All The Real Girls, a Manic és a Winter Passing előzetesét és máris fogalmat tudsz alkotni Zooey szinészi arzenáljának gazdagságáról.

Hallgatnivaló: A Baby It's Cold Outside című dal a Mi a manó soundtrackjéről, Zooey és Leon Redbone előadásában.

Kattintanivaló: Igaz, már vagy fél éve nem frissült, de még mindig a The Nature of Zooey Deschanel az elsődleges információforrás, ha a jellegzetes hangú színésznőről akarunk többet megtudni.

Forrás: [origo]
Nézz még több képet Zooey Deschanelről!

Fogadjunk, hogy nem tudtad! If All the Stars Were Pretty Babies néven Zooey Deschanel és szintén színész barátnője, Samantha Shelton Los Angeles környéki klubokban adja elő kabaréműsorát. Zooey anyukája, Mary Jo Deschanel játszotta Donna Hayward (Lara Flynn Boyle) tolókocsis édesanyját a Twin Peaks-ben. Zooey papája, Caleb Deschanel volt A passió operatőre, tehát az a jópofa beállítás az esőcsepp szemszögéből az ő műve volt.

Varga Ferenc

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK