Istenek és istennők

2006.07.19. 15:17

Született: 1986. március 14. (Billingham, Anglia)

Nemzetiség: angol

Miért imádjuk? Mert tizenhárom évesen, első filmszerepében érett színészként mutatkozott be. Mert neki van a világon a legédesebb mosolya. Mert cuki, ahogy eredeti, északangol kiejtése amerikai akcentussal keveredik beszédében. Mert ő Jamie.

Forrás: [origo]
Nézz még több képet Jamie Bellről!

Honnan ismerheti a magyar? Főként a 2000-es Billy Elliot című filmből, amely iszonyatosan jó zenékkel aláfestve mutatta be a nyolcvanas évek Angliája munkásosztályának nem könnyű mindennapjait, és azt, hogy aki művésznek születik (jelen esetben Jamie figurája balett-táncosnak), azt még a bányászsztrájk sem állíthatja meg.

Kötelező Jamie: Mintegy két év késéssel hamarosan végre a magyar mozikban is látható lesz a Kedves Wendy! című Thomas Vinterberg-film, amelyben Jamie megmutatja, hogy felnőttként is ugyanolyan elbűvölő lesz a vásznon, mint serdülőként volt. Az utóbbi időszak egyik legelgondolkodtatóbb filmjét mindenkinek melegen ajánljuk.

Forrás: image.net
Nézz még több képet Jamie Bellről!

Hallgatnivaló: A Kedves Wendy! soundtrackjének nagy része a The Zombies együttes számaiból áll. Hallgasd meg a filmben felcsendülő Time of the Season című dalukat!

Fogadjunk, hogy nem tudtad! Jamie apa nélkül nőtt fel, és a Billy Elliot rendezője, Stephen Daldry afféle pótapaként van jelen az életében, mind a mai napig fenntart számára egy szobát a házában.

Bujdosó Bori

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK