Istenek és istennők

2006.07.19. 15:17

Név: Marion Cotillard

Született: 1975. szeptember 30. (Párizs, Franciaország)

Nemzetiség: francia

Miért imádjuk? A vonásai bájosan tökéletlenek (pl. kis krumpli csücsül az orra hegyén), a színészi elhivatottsága viszont tökéletes - lásd: Piaf. Csak pár éve indult be igazán a karrierje, a következő években izgalmas lesz figyelni, milyen szerepek találják meg őt.

Honnan ismerheti a magyar? Néhányan biztosan már a Taxi-filmekben felfigyeltek rá, ahol Daniel (Samy Naceri) csinos barátnőjét alakította, aztán a Hosszú jegyesség bosszúszomjas prostituáltjaként is megragadhatott egyesek fejében, de itthon igazán csak az utolsó két szerepe válhatott emlékezetessé: tavaly tűzrőlpattant étterem-tulajdonosnőként dobta fel az amúgy lagymatag Bor, mámor, Provence-t, és naná, hogy Russell Crowe egyből bele is szeretett, most pedig Edit Piafként nyűgözi le a nézőket az énekesnőről szóló életrajzi filmben.

Forrás: [origo]
Nézz még több képet Marion Cotillard-ról!

Kötelező Marion: Szívesen "kötelezővé tennénk" a 2004-es, hátborzongató szépségű Innocence-t, de eddig sajnos nem forgalmazták nálunk. A film egy bentlakásos lányiskola életén keresztül mutatja be a nővé érés - sokszor félelmetes - folyamatát; Marion a kislányok tánctanárnőjét alakítja. Könnyedén elérhető viszont a héten bemutatott Piaf, ami egymagában elég hozzá, hogy meggyőződjünk Marion kivételes tehetségéről, aki kamaszkorától kezdve 47 éves korában bekövetkezett haláláig formálja meg az énekesnőt. Ahogyan Marion két és fél óra leforgása alatt riadtan verdeső verébfiókából töpörödött vénasszonnyá változik, az egyszerűen lenyűgöző.

Néznivaló: Marion nagy rajongója a Hawksley Workman művésznevű kanadai zenésznek, és szerepelt is No Reason to Cry Out Your Eyes című számának videóklipjében, amelyben a dal címében megfogalmazott intéssel nem törődve végig egy kocsiban ül és sírdogál. Természetesen, ha még nem láttad a Piaf előzetesét, akkor is azt nézd meg gyorsan.

Forrás: [origo]
Nézz még több képet Marion Cotillard-ról!

Hallgatnivaló: Mariont a színészi pálya mellett az éneklés is vonzza, de ez a Piaf-ból nem derül ki, mert a filmben csak tátog az eredeti dalokra, ellenben ezen a tévéfelvételen duettet énekel a Jenifer nevű popénekesnővel: Piaf híres, Milord című dalát adják elő. A nálunk nem forgalmazott Les Jolies Choses című filmben is dalra fakad, a La Fille De Joie című dalt adja elő, amelynek társszerzője is volt.

Kattintanivaló: A Cotillard családban nem Marion az egyetlen művész, erről azonnal meggyőződhetünk, ha a hivatalos honlapjukra kattintunk, amelyen kedves kis grafikák közt ismerkedhetünk meg a családtagokkal: Jean-Claude papa színész és rendező, a Cotillard társulat vezetője, Marion Guillaume nevű öccse író, az ő ikertestvére, Quentin pedig képzőművész és webdesigner. Ha fotókat szeretnél nézegetni Marionról, kattints erre a honlapra, avagy ide, ahol részletes angol nyelvű életrajzot is találsz.

Fogadjunk, hogy nem tudtad! Marion nem csak színészkedéssel és énekléssel, hanem környezetvédelemmel is foglalkozik, a Greenpeace aktív támogatója.

Bujdosó Bori

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK