Norah Jonest szerelemre hangolják

2006.05.29. 13:07

A szerelemre hangolva rendezője új vizekre evez: első angol nyelvű filmjében Norah Jones énekesnő mellett olyan sztárok is szerepelnek majd, mint Jude Law és Rachel Weisz.

Wong Kar-wai, aki a cannes-i filmfesztivál zsűrielnöke volt idén, nem tétlenkedik a fesztivál befejeződése után sem: még a nyáron elkezdi forgatni első angol nyelvű filmjét, amely jövőre kerülhet a mozikba. A My Blueberry Nights című film főszerepét Norah Jones énekesnő alakítja majd. A történet középpontjában Jones figurájának tényleges és átvitt értelemben történő útkeresése áll: egy olyan nőt alakít, aki keresztülutazik az Egyesült Államokon a szerelmet keresve, és útközben különböző furcsa alakokkal ismerkedik meg.

A film szereposztása meglehetősen előkelő, már biztos, hogy játszik majd benne Jude Law, Natalie Portman, Rachel Weisz és Ed Harris, Kevin Spaceyvel pedig jelenleg folynak a tárgyalások. Arról egyelőre nincs hír, hogy ők pontosan milyen figurákat formálnak majd meg.

A My Blueberry Nights-ban nem csak az angol nyelv és az angolszász színészgárda jelent újdonságot, hanem az operatőr személye is. Wong Kar-wai korábbi állandó alkotótársa, Christopher Doyle ráunt arra, hogy a kínai rendezővel évekbe is beletelik egy-egy projekt megvalósítása, ezért az ő helyét egy másik sztároperatőrrel töltik majd be: a filmet az iráni származású Darius Khondji fényképezi, aki többek közt a Hetedik, az Elveszett gyerekek városa, az Alien 4 és A part operatőre is volt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK