Monica Bellucci pártelnök lesz

2006.05.31. 12:59

Életrajzi film készül Sonia Gandhiról, India kormányzó pártjának elnökéről. Az olasz származású politikusnőt Monica Bellucci alakítja majd.

Monica Bellucci elvállalta Sonia Gandhi szerepét az olasz származású indiai politikusnőről szóló életrajzi filmben. Az eredetileg Antonia Manio nevet viselő Sonia Gandhi Észak-Olaszországban született, és Angliában ismerkedett meg Radzsiv Gandhival, Indira Gandhi miniszterelnöknő fiával. Esküvőjük után Indiában telepedtek le, de eleinte egyáltalán nem vettek részt a politikai életben.

Később Radzsiv anyja nyomdokaiba lépve miniszterelnök lett, Sonia pedig azután kezdett politikával foglalkozni, hogy férjét 1991-ben meggyilkolták. Az Indiai Nemzeti Kongresszus Párt vezetője lett, de miután 2004-ben megnyerték a választásokat, nem vállalta el a miniszterelnökséget (valószínűleg részben azért, mert az ellenzék élesen ellenezte, hogy egy nem indiai születésű politikus kerüljön az ország élére), hanem megmaradt a párt vezetőjének.

A Sonia címet viselő filmet a nálunk kevéssé ismert, de Indiában népszerű Jag Mundhra rendezi, akinek Éjjeli szemek című filmje itthon is elérhető videón. A forgatókönyvet Carl Austin írta, aki korábban már többször dolgozott Mundhrával. A forgatás a tervek szerint szeptemberben kezdődik.

Monica Bellucci legutóbb a Shoot 'Em Up című lövöldözős akciófilmben játszott, amelyben Clive Owen partnere volt és amely jövőre kerül a mozikba. A színésznő a vasárnap befejeződött cannes-i filmfesztivál zsűrijének tagja volt idén, többek közt Samuel L. Jackson, Tim Roth és Ziyi Zhang mellett. Mundhra is a napokban tért haza Cannes-ból, mivel legfrissebb filmjét, az ismert bollywoodi díva, Aishwarya Rai főszereplésével készült Provoked-ot a cannes-i filmpiacon mutatták be.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK