Öldöklés minden mennyiségben

2006.05.31. 23:11

A héten bemutatásra kerülő három film meglehetősen különbözik egymástól, de egyvalami közös bennük: mindegyikben sok vér folyik. Afganisztáni bombázás és kubai fogolytábor, pisztolyaikba szerelmes lövöldöző tinik és vérengző házvezetőnő a mozikban.

Dear Wendy - 2005
Előzetes | Hivatalos oldal | Hol/Mikor játsszák

Forrás: Titanic Filmfesztivál

Miről szól? Amerika egyik kisvárosában néhány kamasz fegyverklubot alakít, hogy egy elhagyott bánya mélyén lövöldözzenek imádott pisztolyaikkal. A felnőttekkel való összeütközés persze nem sokáig várat magára.

Ki a rendező? Lars von Trier forgatókönyvét Thomas Vinterberg - a Születésnap rendezője - valósította meg szenzációsan.

Kik a szereplők? A főszerepet a Billy Elliot-ból ismert Jamie Bell alakítja, a csapat többi tagja Mark Webber, Chris Owen, Michael Angarano és Alison Pill. Egy kis szerepben megjelenik Bill Pullman is.

Kinek ajánljuk? Ugye, hogy nem érkezik minden héten remek pszichológiai tiniwestern a mozikba? Most ragadjátok meg az alkalmat, hogy ilyet nézhettek!

Mit mondunk még a filmről? A Dogma-film műfaját kitaláló Thomas Vinterberg és Lars von Trier alkotói párosa ezúttal tinédzserek segítségével mond el egy történetet, amely egyszerre szól a felnövésről és a gyerekkorhoz való ragaszkodásról, a fegyverek fékezhetetlen pusztító erejéről, és arról, hogy mi történik azokkal, akik nem adják fel ideáljaikat. Olvasd el kritikánkat!

Előző
Következő