Egy előzetes az akciódús képregény-adaptációk kedvelőinek, amelyben Nicolas Cage feje helyén lángoló koponyával motorozik, és egy másik a romantikus vígjátékok szerelmeseinek, amelyben Cameron Diaz és Kate Winslet bájosan libáskodnak.

Hollywood újabb Marvel-képregényre tette rá a mancsát: ezúttal a Ghost Rider (Szellemlovas) című képregényt adaptálják szélesvászonra. A sztori egy Johnny Blaze nevű motorversenyzőről szól, aki lepaktál az ördöggel, hogy megmentse haldokló édesapját. Az egyezség kellemetlen velejárója, hogy Johnny csak nappal élheti normális, megszokott életét, éjszakánként feje helyére lángoló koponya kerül, és átváltozik a különleges képességekkel rendelkező Szellemlovassá. A sztori középpontjában az a megbízás áll, melyet Mephisto testál a Szellemlovasra: le kell győznie Blackheartot, Mephisto ellenfelét.

A rövid előzetesben elámulhatunk a számítógépes animáció legújabb csodáján: a láncostorral csapkodó, lángoló motoron száguldozó Szellemlovason, akit Nicolas Cage alakít, valamint láthatjuk szerelmét, Roxanne-t is, akit az egzotikus szépségű Eva Mendes (Időzavarban, A randiguru) játszik. Az alkotók nyilván a későbbi előzetesekre tartogatják a gonoszok arcának felfedését, de a szereposztás ígéretes: Mephistót Peter Fonda alakítja, Blackheart pedig Wes Bentley lesz, akit ugyan legtöbben az Amerikai szépség nejlonzacskókat filmező kamaszaként ismerünk, de ne feledjük, azóta hét év telt el, és Wes is megemberesedett.

A Ghost Rider-t Mark Steven Johnson rendezi, aki a nem túl szépemlékű Daredevil-t is készítette. A hazai bemutató tervezett időpontja 2007. március 1.

Akiknek a felhőkarcolók oldalán hasító Nicolas Cage egy kicsit sok a jóból, azoknak ajánljuk egy aranyos romantikus vígjáték előzetesét, amelybe a jelenlegi időjárási körülmények közt mindenki könnyen beleélheti magát. A film két fiatal nőről szól; egyikük (Kate Winslet) Angliában, másikuk (Cameron Diaz) Amerikában marad magára karácsony előtt, amikor kiderül, hogy pasijaik megcsalták őket. A változásra vágyó lányok egy csereprogram keretében házat cserélnek az ünnepekre, amely mindkettőjük életét megváltoztatja. Winslet figurája megismerkedik a Jack Black (Pop, csajok, satöbbi, Rocksuli) által megformált jókedélyű amerikai hapsival, Diaz pedig egy elbűvölő angol fickóba esik bele, akit Jude Law játszik.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]

A lényegre törő The Holiday (A vakáció) címet viselő filmet Nancy Meyers írta és rendezte, aki a Minden végzet nehéz és a Mi kell a nőnek? alkotója is volt. A filmet várhatóan világszerte a karácsonyi moziszezonban mutatják majd be.