A Coen testvérek végre ismét kalandos, sötét és véres filmet készítenek, olyat, amiben a legjobbak. A modern westernben Tommy Lee Jones, Woody Harrelson és Javier Bardem is szerepel.

Joel és Ethan Coen utoljára öt évvel ezelőtt, Az ember, aki ott se volt-tal tett le az asztalra olyan igazán jó filmet, amely összetéveszthetetlenül magán viselte a fivérek kézjegyét, azóta csak a közepesen sikerült Kegyetlen bánásmód-ot és a Betörő az albérlőm-et kaptuk tőlük. Legújabb filmtervük szerencsére nagyon úgy hangzik, mintha a testvérek visszatérnének régi önmagukhoz, és a Véresen egyszerű-höz vagy a Fargó-hoz hasonló dögös alkotáson dolgoznának.

A No Country for Old Men című western-thriller Cormac McCarthy azonos című regénye alapján készül, és 1980-ban játszódik Texasban. A történet Llewelyn Moss nevű főhőse antilopvadászat közben néhány hullára, egy nagy adag heroinra és több mint 2 millió dollárra akad véletlenül. Miután úgy dönt, hogy a pénzt megtartja magának, kénytelen menekülőre fogni a dolgot, mert többen is üldözőbe veszik, köztük egy pszichopata gyilkos és egy letűnt világot képviselő, kiöregedett ex-seriff.

Tommy Lee Jones (akit legutóbb is egy modern westernben, a Melquiades Estrada három temetésé-ben láthattunk), Josh Brolin és Javier Bardem már korábban leszerződött a filmre, és most két új színész is csatlakozott a csapathoz: a jelentősebb filmben már régóta nem látott Woody Harrelson, valamint Stephen Root. Ha az utóbbi színész neve esetleg nem mond semmit, segítünk: ő volt a Hivatali patkányok piros tűzőgépét dédelgető Miltonja. Root a Coen testvérek két korábbi filmjében is szerepelt: az Ó, testvér, merre visz az utad?-ban és a Betörő az albérlőm-ben is játszott.

A film forgatása már zajlik Új-Mexikóban, a bemutató tervezett időpontjáról egyelőre nincs információnk.