Európa legszebb exportcikkei

2006.06.09. 12:36

8. Connie Nielsen

Dicsőség hazai pályán: Nyelvi problémái biztos nem lesznek a dán születésű Connie-nak, hiszen hat nyelven beszél folyékonyan. A nagykorúság betöltése után Párizsban, majd Olaszországban kajtatott színészi munkák után és a hollywoodi kitörés is úton volt már viszonylag hamar. Első dán nyelvű szerepére viszont egészen 2004-ig kellett várni, de nem hiába, hiszen a Testvéred feleségét...  igazi mestermunka és méltán gyűjtötte be díjak tömkelegét a férjét gyászoló, kétségbeesett feleség szerepéért Connie-nak.

Forrás: [origo]

Habla-vous English? A szélesebb közönség számára leginkább a Gladiátor-ból lehet ismerős a valóban hercegnői megjelenésű színésznő. Izgalmas volt, amikor Keanu Reevesen tekergett Az ördög ügyvédjé-ben, de amerikai kirándulásainak csúcspontjaként leginkább a Robin Williams-féle, hátborzongató Sötétkamrá-t érdemes megemlíteni.

+ + +

7. Sophie Marceau

Dicsőség hazai pályán: Biztos nem volt gyerekszobája annak, aki a nyolcvanas években volt tizenéves és nem szeretett bele legalább egy kicsit Sophie-ba a Házibuli két része után. A kult-tinifilmeket hamarosan követte a Kellemes húsvéti ünnepeket! Belmondóval és a nem hivatalos Házibuli-folytatás, A párizsi diáklány. Nemrég rendezőként is bemutatkozott Sophie (Beszélj a szerelemről), színészi sikersorozata pedig máig töretlen, ezen a héten az Anthony Zimmer-ben csodálhatjuk a negyvenévesen is elbűvölő francia ikont.

Forrás: [origo]

Habla-vous English? Mel Gibson volt az a szemfüles, aki először lecsapott Sophie-ra, hogy biztosítsa a gyengéd női bájt A rettenthetetlen tesztoszteron-parádéjában. Ezt követte egy sokadik, de halovány Anna Karenina-adaptáció, majd egy sztárparádés Szentivánéji álom, de sokan mégis A világ nem elég Bond-lányaként tartják csak számon Sophie-t, akit a 007-es ügynök óta nem ölelt angolajkú filmhős a vásznon.