A Szárnyas fejvadász rendezője hatrészes minisorozatot készít, amely a CIA működésébe nyújt bepillantást a hidegháború kezdetétől a Szovjetunió széteséséig. Az augusztusban induló forgatás részben Budapesten zajlik majd.

A Production Weekly értesülései szerint Ridley Scott (akinek legutóbb bemutatott filmje a csúfosan megbukott Mennyei királyság volt Orlando Bloommal és Liam Neesonnal) hat részből álló minisorozat forgatását tervezi, többek között budapesti helyszíneken. A The Company című sorozat Robert Littell azonos című bestsellerén alapul, amelynek forgatókönyvét A sólyom végveszélyben-t is jegyző Ken Nolan írja.

A thriller egy csapat CIA-ügynök életét követi nyomon a hidegháború kezdetétől egészen a Szovjetunió széteséséig. A filmsorozat átfogó képet kíván nyújtani a korszakban működő amerikai hírszerzésről, és bár fikciós alkotásról lesz szó, valós személyek is szerepelnek majd a sztoriban, többek közt John F. Kennedy is. A cselekmény nem csak a CIA köreiben játszódik majd, hanem a KGB, az MI6 és a Moszad ügynökei is szerepelnek benne.

A forgatás augusztus 14-én kezdődik, és a tervek szerint szeptember 22-ig tart. A munkálatok Budapesten kívül torontói és Puerto Ricó-i helyszíneken zajlanak.

Forrás: Odeon.hu