Az első igazi nyári hétvégén csak három új filmet mutatnak be a hazai mozikban: egy lenyűgöző szereposztású Shakespeare-adaptációt, a Pixar legújabb animációs filmjét a kicsiknek és a heti betevő horrorunkat.

The Merchant of Venice - 2004
Előzetes | Hivatalos oldal | Hol/Mikor játsszák

Forrás: [origo]

Miről szól? Az ifjú Bassaniónak háromezer dukátra van szüksége, hogy megkérhesse szíve választottját, Portiát. Barátjától, Antoniótól kér pénzt, aki csak úgy tudja előteremteni az összeget, ha kölcsönkér a zsidó uzsorástól, Shylocktól. Az uzsorás egy feltétellel ad kölcsön: ha Antonio nem tudja előteremteni határidőre a pénzt, Shylock tetszőleges helyről kivág egy font húst a testéből.

Ki a rendező? Michael Radford, a John Hurt főszereplésével készült 1984 és a Neruda postása rendezője.

Kik a szereplők? A parádés szereposztású filmben az uzsorást Al Pacino, Antoniót, a kalmárt Jeremy Irons, a szerelmes Bassaniót pedig Joseph Fiennes alakítja. A Portiát játszó Lynn Collinst eddig csak felejthető filmecskék epizódszerepeiben, illetve A hetedik érzék című tévésorozatban láthattuk.

Kinek ajánljuk? A híres Shakespeare-darabnak ez az első hangos mozifilmváltozata, amely, ha nem is nyújt forradalmi újdonságokat Shakespeare-adaptálás terén, bátran ajánlható bárkinek.